Ohlasy 47. kolo

Musíme zůstat nohama na zemi a dobře se připravit na Kladno, říká Kryštof Hrabík

Škoda Plzeň porazila na svém ledě nepříjemnou Olomouc vysoko 8:0. Do střelecké listiny se po delší době zapsal i útočník Kryštof Hrabík, který ve třetí části dorazil ránu Petra Zámorského.

Indiáni v prvním zápase v roce 2024 na svém ledě rozdrtili kohouty vysoko 8:0. Začátek střetnutí však patřil Moravanům. „První polovina zápasu nebyla z naší strany ideální, hodně nás podržel Dominik Pavlát v bráně. Poté nám tam naštěstí spadlo několik gólů a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Jak se ale říká, do půlnoci se slaví, poté už vše začíná na novo. Máme nyní v lednu hodně zápasů, každý je extrémně důležitý, chceme se na ně, co nejlépe připravit,“ praví Kryštof Hrabík.

Plzeňský útočník se ve třetí části taktéž dokázal prosadit. Na gól čekal dva měsíce. „Obrovská úleva. Moje letošní produktivita letos není taková, jak bych si přál, takže jsem za dnešní gól rád. Důležité ovšem je, že jsme zápas s Olomoucí zvládli za tři body. Stále musíme být nohama na zemi a dobře se připravit na páteční zápas s Kladnem,“ dodává útočník indiánů.

Závěr zápasu už se odehrál v jasné režii domácích. Poslední třetinu Škoda ovládla v poměru 5:0. „Po našem čtvrtém gólu už jsem věřil, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Miluju hokej, užívám si každé střídání, ale když už tým vede o tolik branek, tak si hru užívám přece jen o trošku více. Vítězit je příjemný pocit, avšak člověk stále musí hrát, co má,“ má jasno Hrabík

Jak již bylo řečeno, další zápas sehraji modrobílí zase před vlastními fanoušky, v pátek přijedou Rytíři z Kladna. „Na páteční zápas se samozřejmě moc těším, zvlášť pokud nastoupí pan Jágr. To je sama o sobě velká reklama na hokej, my se ale na utkání dobře připravíme, a věřím, že zápas znovu zvládneme za tři body,“ říká závěrem Kryštof Hrabík.

FOTO: Roman Turovský.