Preview 13. kolo

Indiáni se na závěr první čtvrtiny základní části představí v Liberci!

Modrobílí vyrážejí v rámci reprízy jarní série play off do Liberce, kde zároveň završí první čtvrtinu základní části Tipsport extraligy.

13. kolo ONLINE: LIBEREC vs. PLZEŇ od 16:00!


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Home Credit Arena, Liberec
22. října 2023
13. kolo Tipsport extraligy

Oba soupeři spolu v loňské sezóně sehráli dohromady devět utkání a hned pětkrát o vítězi základní hrací doba nerozhodla. Bodově se lépe dařilo Tygrům v poměru 17:10, nakonec i v předkole play off byli úspěšnější v prodloužení rozhodujícího střetnutí. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Tygři předloni zakončili základní část na sedmém místě, vloni poskočili na příčku pátou. V předkole play off na maximální počet zápasů bojovali s Plzní, ve čtvrtfinále ale již přišla v poměru 1:4 stopka od Mountfieldu.

V létě tým opustil gólman Petr Kváča, jenž zamířil do Švédska, i parťák Jakub Neužil. Kariéru ukončil Petr Jelínek, do Kladna odešel Michael Frolík, do Motoru Jan Ordoš, Jan Štibingr do Mladé Boleslavi, Richard Nedomlel do Třince, Uvis Balinskis již bojuje za Floridu v NHL. Naopak ze zámoří se vrátili Dávid Hrenák, Jayce Hawryluk a Ronald Knot, z Mladé Boleslavi přišel Kelly Klíma, z Finska Ian McCoshen, z Plzně Vojtěch Budík a naposledy Tomáš Galvas z Olomouce. Navíc v létě lodivod Patrik Augusta odešel k reprezentační dvacítce a tým opět převzal Filip Pešán.

V přípravě mužstvo odehrálo sedm utkání, skolilo dvakrát bez obdržené branky Mladou Boleslav a v generálce uspělo i na Spartě 5:1. Naopak nezdar přišel v prvním utkání s Pražany a následně v trojlístku se švýcarskými celky Fribourgem, Ambri-Piottou i Lausanne. V extralize je pak bilance vyrovnaná 6:6, naposledy v Brně přišla i přes vedení 2:0 porážka 2:5.

Tým Liberce bodově táhnou se shodnou bilancí čtyř branek a sedmi asistencí Tomáš Filippi a Oscar Flynn, mezi třemi tyčemi dostala více prostoru letní posila Dávid Hrenák, úspěšnost zákroků ovšem nevytáhla přes hranici 90. Nad více než jednadevadesáti je naopak dvacetiletý Daniel Král.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
HK Mountfield 2
(1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 15. Rekonen (Indrák, Zámorský), 29. Malák (Holešinský, Söderlund), 49. Holešinský (Söderlund) – 46. Okuliar (Miškář, Blain), 59. Pavelka (Blain, Jergl).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Kvasnička, Jiříček, Piskáček (A) – Holešinský, Mertl, Söderlund – Schleiss (C), Lev (A), Matýs – Pour, Indrák, Rekonen – Straka, Jansa, Hrabík.


HC Kometa Brno 5
Bílí Tygři Liberec 2
(0:2, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 29. Moses (Ščotka, Flek), 38. Moses (Ščotka), 46. Kučeřík (Zbořil, Marcinko), 58. Moses (Zbořil), 59. Zbořil (Marcinko) – 7. Vlach (Budík), 8. Vlach (Filippi).
Bílí Tygři Liberec: D. Král (Hrenák) – Melancon, Ivan, Knot, Galvas, Budík, J. Dvořák, Derner – Faško-Rudáš, Filippi (C), Vlach (A) – Flynn, A. Najman, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř (A), Pérez – Klíma, Šír, Pekař.