Ohlasy 13. kolo

Snad jsme našli správnou cestu, ale makat musíme dál, říká Adrián Holešinský

Modrobílí mají v zádech třetí výhru, po skalpu Bruslařů a Mountfieldu završili první čtvrtinu základní části vítězstvím v Liberci.

Adriáne, vašemu útoku s Timem Söderlundem a Tomášem Mertlem se nyní velmi daří. V čem tkví to kouzlo?
Myslím si, že od prvního dne, kdy přišel Tim, tak jsme si sedli. Je velmi hokejový a silný na puku. S Tomášem jsem zase hrál již minulou sezónu – je to velmi zkušený hráč. Našli jsme všichni mezi sebou nějakou chemii a jsme rádi, že pomáháme týmu k bodům, které potřebujeme.

Podařilo se zahnat tu nepříznivou sérii nezdarů?
Byla to především taková deka, hodně těch zápasů jsme prohrávali o gól. Takto jsme jich prohráli pár a pak už se nám stále nedařilo uspět a zlomit to. Momentálně jsme snad našli tu správnou cestu, že i když prohráváme, tak dokážeme dokráčet k vítězství. Ale musíme stále zapracovat na prvních třetinách, protože to se nám již může v dalších duelech vymstít. Ale musíme makat dál, i soupeři pod námi stále sbírají body, zatím je tabulka velice vyrovnaná.

Jako by vám ale v zápasech pomáhalo, že prohráváte...
Kéž by to tak fungovalo (smích). Ale jak jsem říkal, musíme zapracovat na těch začátcích zápasů, protože pak nás to může stát celé utkání. Stojí to pak navíc spoustu sil se dostat zpět do duelu, když se prohrává o více branek.

Jak člověku je, když má za sebou takovou sérii nezdarů?
Bylo to těžké především psychicky. Protože jak všichni víme, liga je nesmírně vyrovnaná, hodí se každý bod. Vždy nám k vítěznému konci chyběl krok. Pak jsme to zlomili doma s Vítkovicemi 1:0 a to nás podle mě nakoplo – takovýto ubojovaný zápas. Od toho momentu jsme se nějakým způsobem nakopli, i když jsme pak smolně prohráli s Brnem 1:2, stále jsme šli správným směrem. Musíme nadále dodržovat systém a jako hráči držet pospolu. Věřím, že pokud budeme hrát jako v posledních kolech, můžeme v tabulce postoupit výše.

Nezapomenout nesmíme ale ani na gólmany, souhlasíte?
Samozřejmě. Třeba Samuel si již konečně přál okusit chuť vítězství. S Dominikem nás drží od prvního utkání, avšak on měl vždycky smůlu, že i když statistiky duel zvládl výborně, celkově jsme o nějaký ten gól padli. Myslím si, že po takovém výkonu, co předvedl s Mountfieldem, si pořádně oddechl, je nyní takový spokojenější a potvrdil to i naposledy v Liberci, kdy třeba vychytal i všechny nájezdy. Máme ale dva velmi kvalitní gólmany, kteří nás drží od začátku sezóny a věříme, že to bude i nadále pokračovat.

Adriáne, děkujeme za rozhovor, ať se daří!


Foto: Roman Turovský a Bílí Tygři Liberec