LIB - PLZ

LIB - PLZ 3:4sn - Po skvělé otočce bere Plzeň další výhru!

Indiáni museli na ledě Tygrů čelit dvoubrankovému manku, sedmi oslabením i neoblíbené disciplíně s názvem nájezdy. Přesto se dokázali se vším popasovat a uzmout pro sebe další vítězství!

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

3:4sn
2:0, 0:2, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 3. Faško-Rudáš (Rychlovský, Filippi), 11. McCoshen (Filippi, Pérez), 48. Melancon (Flynn, Filippi) – 27. Mertl (Holešinský), 37. Holešinský (Söderlund), 56. Holešinský (Söderlund), rozh. náj. Söderlund.
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.

Vyšší tresty: Filippi - Laakso - oba 5 min.

Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Svoboda, Špůr

vyloučení
2:7
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:30
Zblokované střely
8:14
Hity
7:4
Vhazování
29:30
Diváci
5276

Bílí Tygři Liberec

Hrenák (D. Král) – Budík, McCoshen, Ivan, Melancon, Derner, Galvas, J. Dvořák – Rychlovský, Filippi (C), Faško-Rudáš – Bulíř (A), A. Najman, Flynn – Hawryluk, Vlach (A), Klíma – Pekař, Šír, Pérez.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Jiříček, Houdek, Dujsík, Piskáček (A) – Holešinský, Mertl, Söderlund – Schleiss (C), Lev (A), Matýs – Pour, Indrák, Rekonen – Straka, Jansa, Hrabík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 65 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 2 1 3 2 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
Aleksi Laakso 0 1 1 0 7
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 2
Tomáš Mertl 1 0 1 1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 2
Jakub Pour 0 0 0 0 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tim Söderlund 0 1 1 2 2
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 2 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Vlach, který tváří v tvář Hlavajovi mířil mezi betony, tam místo nebylo. Jenže hosté varování nevzali vážně, brzy na to Rychlovský oslovil zpoza branky před ní Martina Faško-Rudáše a ten po ledě otevřel dnešní střelecký výčet. Do trháku dostal za nedlouho poté své barvy Ian McCoshen, jenž využil ideální příhry Filippiho v přečíslení dva na jednoho. Následně zahrozil ještě Vlach z mezikruží, muž s maskou Západočechů ale držel akcie svého týmu nad vodou.

Ty navíc brzy po začátku prostřední periody nabraly na ceně, když na brankovišti doklepl do sítě puk Tomáš Mertl po předchozím průniku Adriána Holešinského. Rychlou odpověď chystal v samostatném úniku Flynn, avšak klička do bekhendu byla Hlavajem přečtena. Proti ještě vloni svým mohl udeřit rovněž Budík, v přečíslení ale mezi betony místo nenašel. A tak se naopak vyrovnání dočkali Plzeňští. Söderlund vystihl rozehrávku gólmana Hrenáka, předal rychle Adriánovi Holešinskému a začínalo se opět od nuly.

V úvodu poslední dvacetiminutovky zapsala Škoda hned tři rychlé tresty a ten poslední již Tygři využili. Thomas Joseph Melancon obdržel křižnou příhru z pravé strany na levou a z první vymetl horní růžek. Jenže Západočeši se nevzdali a brzy dosáhli opět na vyrovnání. Adrián Holešinský vystřelil nenápadně po ledě z levého kruhu a i podruhé v zápase využil chybu Hrenáka. Poslední dvě minuty základní hrací doby i prodloužení ještě hosté strávili v oslabení, na rozhodnutí ale Liberec nedosáhl. Poměr střel byl prakticky srovnaný 32:30, přestože po první části vedli domácí 18:7.

Bonusový bod nakonec pro sebe v samostatných nájezdech uzmula Plzeň, která v této disciplíně uspěla teprve počtvrté od ledna roku 2020. Vítězný byl hned ten první Tima Söderluna, prosadil se i Adrián Holešinský. Hlavaj si naopak ochočil všechny šelmy!

Foto: Jiří Princ

Ohlasy trenérů

Boris Žabka (Bílí Tygři Liberec): „Už po několikáté jsme měli dobrý vstup do zápasu. Dali jsme dva góly, mohli jsme dát i třetí, který by možná celý duel rozhodl. Bohužel jsme ho nedali. Ale myslím, že jsme dobře dohrávali souboje a hráli v předbrankovém prostoru. Bylo tam všechno, co jsme chtěli. Ve druhé třetině soupeř zvýšil obrátky a začal nás dostávat pod tlak. V důsledku toho jsme byli zhruba nějakých deset minut zatáhnutí a až poté jsme na to zareagovali, zjednodušili hru. Soupeř ale i tak vyrovnal. Nám se však povedlo po dlouhé době si pomoct přesilovkou a zvýšili jsme na 3:2. Potom jsme ale dostali smolný gól.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „První třetinu jsme prospali a prohrávali jsme 0:2. Od druhé dvacetiminutovky však nastoupilo úplně jiné mužstvo a po zbytek zápasu předvedlo velmi dobrý výkon, včetně vynikajícího gólmana. V závěrečném dějství jsme rovněž nehráli špatně, ale hodně času jsme strávili v oslabení a dostali jsme branku. Smekám ale klobouk klukům, že to nevzdali a vyrovnali a ubránili i následující přesilovku soupeře.“