Ohlasy 12. kolo

Každému hráči pomůže, když se vyhrává! Nálada je najednou lepší, shodují se Hlavaj s Malákem

Škodovka poprvé v sezóně vyhrála dvě utkání za sebou, na svém ledě indiáni porazili Hradec Králové těsně 3:2. Lví podíl na tom má brankář Samuel Hlavaj, který pochytal 43 ran soupeře. V zápase si také připsal svůj premiérový gól v Tipsport extralize mladý obránce Daniel Malák.

Hostující tým vyslal v zápase třikrát více střel na bránu, avšak hraje se na góly, kde Plzeň Hradci uštědřila tvrdou lekci z produktivity. Svého prvního vítězství v modrobílém dresu se dočkal brankář Samuel Hlavaj. „Já už jsem se cítil dobře na rozcvičce, v zápase jsem se snažil být hlavně plně soustředěný. Měl jsem hodně práce, únava po utkání pochopitelně nějaká je, ale zatím převažuje euforie z vítěztví. Já už potřeboval vyhrál jakýkoliv zápas, protože od začátku sezóny se mi to zatím stále nepovedlo. Dneska to přišlo, tak doufám, že v tom budeme pokračovat,“ přeje si Samuel Hlavaj.

Po dvaceti minutách vedla Škodovka po brance Rekonena, který tečoval ránu Zámorského. Ve druhé periodě se domácím povedlo skóre zdvojnásobit, když se svého premiérového gólu v nejvyšší soutěži dočkal obránce Daniel Malák. „Musím přiznat, že se k němu pojí zajímavá historka. Já jsem totiž zapomněl vystřídat, hráli jsme chvilku ve čtyřech, pak jsem tam skočil, Adrián Holešinský mi poslal krásnou žabičku a já jel sám na bránu. Byl jsem dopředu rozhodnutý, jak zakončím, vůbec jsem neváhal. V Olomouci jsem měl podobný výpad, kdy jsem jel také sám na brankáře, tam jsem ale vystřelil puk gólmanovi do břicha, tak jsme dnes raději udělal kličku. Přestože nejsem úplně technický typ hráče, tak to naštěstí hezky vyšlo,“ popisuje svou trefu Malák.

Východočeši vyslali na plzeňského brankář hned 46 střel. Obrana v čele s brankářem Hlavajem ale předvedla obdivuhodný výkon. „Určitě se snažíme gólmanům pomáhat co nejvíce, myslím, že se to v posledních zápasech celkem i dařilo. My jsme byli připravení na to, že Hradec důrazně napadá, ale nepřišel mi ten rozdíl nijak velký, oproti ostatním zápasům,“ dodává obránce Škody.

V poslední dvacetiminutovce se Hradci povedlo snížit. Hlavaj byl vyloučený za odhození helmy, následnou početní výhodu pět na tři zužitkoval Okuliar, když byl v souboji s plzeňským brankářem silovější. „Přišla rána ze strany, kterou jsem chytil. Puk šel následně za bránu, mezitím na mě jejich hráč přepadl a mně poté nějak spadla helma (smích). Asi zasloužené vyloučení, rozhodčí mají totiž vždycky pravdu. V přesilovce poté dle mého padla regulérní branka, nejspíše jsem puk neměl celý zakrytý. Byla to taková přetlačená mezi moji rukavicí a jeho hokejkou a on byl nakonec silnější,“ uznává slovenský reprezentant.

Škoda ale přesto dokázala dovést utkání do vítězného konce a podruhé za sebou bere tři body. V závěru se pokoušel Hlavaj ještě trefit prázdnou bránu, k ideálu to mělo nicméně hodně daleko. Chtěl jsem to zkusit. Vyhodil jsem si kotouč z lapačky, chtěl jsem dát gól, avšak trefil jen prvního hráče, takže nic z toho nebylo (smích). Určitě je nálada v kabině najednou lepší, to každému hráči pomůže, když se vyhrává. Člověk nabere nějaké sebevědomí, teď v tom jen pokračovat i v dalších duelech,“ říká závěrem Samuel Hlavaj.

FOTO: Marek Švamberg.