Preview 12. kolo

Páteční večer v Plzni ve znamení souboje s Mountfieldem!

Po velkoparádním obratu na ledě Bruslařů míří indiáni zpět do svých prérií, na svém ledě přivítají Mountfield.

12. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. MOUNTFIELD od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
20. října 2023
12. kolo Tipsport extraligy

Indiáni v pětadvaceti vzájemných utkáních od roku 2015 pouze čtyřikrát nebodovali, nyní se karta obrátila. Mountfiled v posledních sedmi duelech ztratil jedinkrát. Základní hrací doba nerozhodla o vítězi naposledy v lednu 2020. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z tábora soupeře
Východočeši předloni základní část zvládli na výbornou, se čtyřbodovým náskokem na Třinec ji opanovali. Vloni skončili čtvrtí, leč paradoxně se v play off probojovali dále. Ve čtvrtfinále přehráli v poměru 4:1 na zápasy Liberec, v semifinále v rozhodujícím utkání ve Vítkovicích rozhodli v prodloužení, až ve finále se zlatý sen rozplynul na hokejkách Třince 2:4.

V létě tým Východočechů opustil Jakub Lev, který se vrátil domů do Plzně, Lukáš Cingel zamířil do Brna, Mislav Rosandič do KHL, Richard Nedomlel do Třince, Kelly Klíma do Liberce, Matěj Machovský do Vítkovic, bez angažmá je zatím Ethan Werek a naposledy do Kladna odešel Radek Smoleňák. Naopak z Finska přišli Tomáš Pavelka s Patrikem Bartošákem, David Šťastný z Mladé Boleslavi, Patrik Miškář z Jihlavy, Ralfs Freibergs z Litvínova, Evan Jasper z Německa a Alex Tamáši ze Slovenska.

V přípravě tým odehrál devět utkání, Mountfield prohrál pouze tři. V extralize je již bilance vyrovnanější, z jedenácti střetnutí přišla radost pětkrát, za tři body dokonce jen třikrát. Aktuální pozice je tak šestá, indiáni ztrácejí šest bodů, mají ale ještě utkání k dobru.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jeremie Blain, jenž vstřelil čtyři branky a přidal osm asistencí. V zádech má nejlepšího střelce týmu Olivera Okuliara (8+3). Mezi třemi tyčemi se skvěle vede oběma gólmanům - Patrik Bartošák i Henri Kiviaho vytáhli úspěšnost zákroků nad třiadevadesát procent.


Výsledky posledních zápasů
BK Mladá Boleslav 3
HC Škoda Plzeň 4
(1:0, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Suchý (Osburn, O. Roman), 24. Štibingr (Skalický), 27. Järvinen (Skalický, Pyrochta) – 34. Söderlund (Zámorský, Holešinský), 48. Rekonen (Zámorský, Kvasnička), 52. Holešinský (Matýs, Piskáček), 58. Zámorský.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Malák, Piskáček (A), Jiříček – Holešinský, Mertl, Söderlund – Indrák, Lev (A), Matýs – Schleiss (C), Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Šiler.


HC Sparta Praha 3
Mountfield HK 1
(0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 35. Najman, 54. Mozík (Kousal, Horák), 57. Řepík (Horák) – 32. Blain.
Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Gaspar – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Jasper, Tamáši, Šťastný – Perret, Lalancette, Jergl – Novotný, Pilař, Eberle.