PLZ - MHK

PLZ - MHK 3:2 - Za tři přesně mířené šípy berou indiáni tři body!

Indiáni se dnes v domácím prostředí pokusili navázat na cenné vítězství z Mladé Boleslavi, v cestě stál Mountfield.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

3:2
1:0, 1:0, 1:2

Branky a nahrávky: 15. Rekonen (Indrák, Zámorský), 29. Malák (Holešinský, Söderlund), 49. Holešinský (Söderlund) – 46. Okuliar (Miškář, Blain), 59. Pavelka (Blain, Jergl).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Rozhodčí: Šír, Cabák – Brejcha, Zíka.

vyloučení
4:1
Využití
0:2
V Oslabení
0:0
střely na branku
16:46
Zblokované střely
15:17
Hity
6:4
Vhazování
30:34
Diváci
4534

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Kvasnička, Jiříček, Piskáček (A) – Holešinský, Mertl, Söderlund – Schleiss (C), Lev (A), Matýs – Pour, Indrák, Rekonen – Straka, Jansa, Hrabík.

Mountfield HK

Bartošák (Kiviaho) – Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Jasper, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Okuliar – Zachar, Pilař, Šťastný.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 60 47 2 45 95,74 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 1 1 2 2 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 1 1 1 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Aleksi Laakso 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 1 2
Daniel Malák 1 0 1 2 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 1 2
Aleksi Rekonen 1 0 1 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tim Söderlund 0 2 2 2 2
Petr Straka 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 1 1 3 0

komentář

Po opatrném začátku z ničeho nic po chybě v domácí rozehrávce stanul tváří v tvář Hlavajovi Blain, leč přestřelil. Podobně dopadl vzápětí i Tomáš Pavelka, který v přečíslení zakončoval osamocený mezi kruhy. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Petr Zámorský vypálil od modré, do jeho střely sáhl Miroslav Indrák i Aleksi Rekonen a puk tak zastavila až síť. Rychlou odpověď chystal z mezikruží Okuliar, Hlavaj se vyznamenal. Stejně jako po chvilce, když od pravé tyče na levou dostal příhru Radovan Pavlík. Úvodní dějství tak fotbalově opanovali indiáni.

A lépe vkročili i do té druhé. Zámorský s Piskáčkem v rychlém sledu vypálili od modré, skórem ale nepohnuli. To až po chvilce mladý obránce Daniel Malák, který obdržel bravurní pas Holešinského za obranu Východočechů a po skvěle provedené kličce mohl slavit svůj první extraligový gól v kariéře. O rychlou odpovědět se pokoušel brzy na to Filip Pavlík, dělovka od modré ovšem skončila jen na betonu Hlavaje. Poté se už už do sóla hnal Jergl, domácí brankář ovšem vyjel daleko z brány a rybičkou situaci vyřešil. Když pak snížení nepřivál ani Perret, jenž obkroužil branku a jal se rychle zakončovat u pravé tyče, třímali po dvou periodách slibné vedení v rukách modrobílí.

Na začátku té třetí vypálil Jergl z první z levého kruhu, Hlavaj předvedl parádní skok a zákrok vyrážečkou. Následně se u jeho levé tyče strhla mela, kdy plzeňskému fantomovi spadla helma, což sudí vyhodnotil jako úmysl a poslal Západočechy do tří. Toho využil Oliver Okuliar. Hlavaj sice zakročil lapačkou, načež do něj hostující hráč zajel, rozhodčí přesto gól uznali. Domácí ale přispěchali s rychlou odpovědí. Adrián Holešinský pláchl všem na ledě a precizně provedeným blafákem poslal Bartošáka na druhou stranu. Potvrdit výhru mohl po chvilce Lev, který na brankovišti do protipohybu hostujícího gólmana protečoval pobídku Laaksa od modré, touš zamířil těsně mimo levé tyče. V závěru při power play Západočeši ještě faulovali a dvojnásobnou početní výhodu využil z první z vrcholu pravého kruhu Tomáš Pavelka. Více se ale již neudálo a modrobílí tak mohou slavit druhé vítězství v řadě!

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Hradec je velmi silné mužstvo. I přesto, že jsme dali první gól, tak jsme měli hodně ztrát, oni měli brejky, spoustu šancí. Ale musíme pochválit našeho gólmana. Kluci to odmakali, oddřeli, tlak byl enormní. Zachránil nás vynikající Samuel v bráně. Závěr byl hektický, zbytečné vyloučení, které soupeř potrestal. V naší situaci jsme strašně rádi, že jsme to urvali. Je to důležité pro sebevědomí hráčů. Vždycky je důležité potvrdit vítězství. Věříme, že to bude pokračovat.“

Tomáš Hamara (Mountfield HK): „Těžko se mi utkání hodnotí, jsme pochopitelně hodně zklamaní. Utkání se vyvíjelo v náš prospěch, avšak sráží nás produktivita a proměňování šancí. Plzeň nám dneska uštědřila tvrdou lekci z produktivity. Chyběl nám důraz v předbrankovém prostoru. Znovu opakuji, jsme zklamaní, ale tak to v hokeji bývá, kdo dá více gólů, tak vyhraje.“