MHK - PLZ

MHK - PLZ 1:2sn - Tim Söderlund vystřelil v Hradci Králové dva body!

S cílem potvrdit tři získané body proti Mladé Boleslavi odjeli plzeňští indiáni na led Hradce Králové. Při prvním vzájemném měření sil v této sezóně Škoda na svém ledě porazila Mountfield těsně 3:2.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

1:2sn
0:0, 0:1, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 50. Kalina (Šťastný) – 39. Söderlund (Indrák, Lev), rozh. náj. Söderlund.
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk

vyloučení
3:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:23
Zblokované střely
17:16
Hity
2:3
Vhazování
33:21
Diváci
3771

Mountfield HK

Lukáš (J. Soukup) – Jank, Blain (C), Kalina, Pláněk, Pavelka, Freibergs, Marcel – Okuliar, Miškář, Jergl (A) – Šťastný, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Estephan – Lang, Pilař, Chalupa.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Malák, Laakso, Zámorský, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 65 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 1 1 1 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Aleksi Laakso 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 1 1 1 2
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 1 4
Jakub Pour 0 0 0 0 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Tim Söderlund 1 0 1 1 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 0

komentář

Plzeň načala zápas v přesilové hře, když domácí brankář hned ve druhé minutě podrazil Poura. V ní nebezpečně tečoval kotouč Aleksi Rekonen, avšak trefil však jen prostor, který Lukáše bezprostředně neohrozil. Už při rovnovážném stavu měl na hokejce vedoucí branku Adrián Holešinský, jenž byl sám před gólmanem. Slovenský reprezentant sice trefil mezeru mezi betony, puk nakonec ale zamířil vedle tyče. Škodovka byla v úvodu lepším týmem, v rychlém přečíslení vzal odpovědnost na sebe Petr Straka, Lukáš jeho nebezpečnou ránu nadvakrát zkrotil. Hradec Králové poprvé více zahrozil až na konci třinácté minuty, Estephan měl před sebou prázdnou bránu, skvěle ale obraně pomohl Kryštof Hrabík, který domácímu hráči na poslední chvíli sebral kotouč před jasným gólem. A když neuspěl ani Jakub Lev, skončila první perioda bez branek.

Prostřední část odšpuntoval svou ostrou ránou obránce Tomáš Dujsík, maskovanému muži Hradce puk propadl, přesto ho na poslední chvíli stačil zastavit. Po rychlém brejku se pro změnu sám před Hlavajem objevil Pilař, který dostal hezkou přihrávku od mantinelu, ani po této příležitosti se však skóre neměnilo. Krátce za polovinou vystřelil Miškář, Hlavaj jeho nepříjemnou ránu vykopl svým betonem. Lalancette zase trefil puk ze vzduchu, forvard Mountfieldu avšak trefil jen boční síť. A tak se poprvé skóre měnilo až v předposlední minutě druhé třetiny. Domácí nedokázali vyvézt puk z pásma a Jakub Lev přesunul hru napravo pro Miroslava Indráka, jenž už mohl střílet, místo toho ale poslal přesnou nahrávku před branku na Tima Söderlunda, který už byl před prázdnou kasou.

Východočeši se na startu poslední dvacetiminutovky vrhli za vyrovnáním, Samuel Hlavaj byl nicméně připraven ve svém brankovišti. Domácí si na něj nepřišli ani v další početní výhodě, přestože šance měli. V padesáté minutě už ale Hradečtí plzeňského brankáře dokázali překonat. Šťastný oslovil Petra Kalinu, který střelou na vyrážečku srovnal stav. Hradec Králové mohl utkání zásluhou Estephana zápas dokonce otočit, po jeho rychlé střele si nicméně našel puk Hlavaj ve své lapačce. Závěr zápasu si již obě mužstva hlídala, na řadu tak muselo přijít prodloužení.

V něm měla obě mužstva šanci rozhodnout, Mertl, avšak ani Blain v tutovkách vyhořeli, na řadu tak přišla disciplína zvaná samostatné nájezdy. Hned v první sérii poslal Hradec do vedení Matěj Chalupa, jenomže ve třetí sérii srovnal Adrián Holešinský. O bodu navíc nakonec rozhodl Tim Söderlund, který se trefil z osy hřiště přesně do horního rohu. Škoda Plzeň tak veze z Hradce Králové dva body.

FOTO: Stanislav Souček.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (Mountfield HK): „Myslím si, že Plzeň byla dvě třetiny jasně lepší. My jsme byli bez pohybu a osobních soubojů, úplně bez systému, prostě jsme se do toho nemohli dostat. Možná tam bylo i určité podcenění a špatné nastavení, nevím. Díky našemu gólmanovi jsme prohrávali jenom 0:1. Obrat přišel ve třetí třetině, kdy jsme trošku zapli a měli menší tlak, byli trošku lepší v soubojích a dostávali se do šancí. Ty jsme ale bohužel neproměnili, což pokračovalo i v prodloužení, kde jsme mohli rozhodnout. Nájezdy už jsou vabank a Plzeň má v těchto dovednostech výborné hráče, což předvedli a získali bod navíc.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyrovnané utkání, dlouho bez branek. Podali jsme velmi dobrý výkon, byly tam vidět věci, které po klukách chceme. Nějaké chyby jsme udělali, ale to je v každém zápase. Dostali jsme se do vedení, ve třetí třetině nás Hradec trošku zatlačil. Nejdřív jsme to ustáli, ale pak jsme udělali zbytečnou chybu, nevyndali puk ze třetiny a soupeř to potrestal. Aspoň bod jsme dokázali urvat a jsme strašně rádi, že se nám povedly nájezdy a vezeme dva. Jsme spokojení.