Preview 25. kolo

Tento týden potřetí do boje! Škoda se představí na ledě Mountfieldu

Modrobílí se v tomto hracím týdnu potřetí vydávají mezi mantinely, soupeřem bude Hradec Králové.

25. kolo ONLINE: MOUNTFEILD vs. PLZEŇ od 16:00!


MOUNTFIELD HK
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČPP Aréna, Hradec Králové
3. prosince 2023
25. kolo Tipsport extraligy

Plzeň v posledních deseti utkáních s Mountfieldem čtyřikrát zvítězila, naposledy na začátku letošní sezóny 3:2. Zajímavostí je, že všechny tyto duely skončily po základní hrací době, mezi oběma soupeři se naposledy prodlužovalo v lednu roku 2020. Jak si oba týmy povedou nyní?


Z tábora soupeře
Východočeši vloni základní část zakončili čtvrtí, aktuální umístění je o jediný stupínek horší. Mužstvo přitom patří mezi pravidelné sběrače bodů, pouze dvakrát se stalo, že tým nebodoval dvakrát v řadě, naposledy skolil na svém ledě Spartu 2:1.

Aktuálně klubem rezonuje nucený odchod gólmana Patrika Bartošáka. Začátkem listopadu přitom Hradečtí vyměnili i druhého gólmana se SaiPou, odešel Kiviaho a přišel Jan Lukáš. Do Bratislavy zamířil Ethan Werek, Radek Smoleňák zase do Kladna. Naposledy přišla výměna s Bruslaři, kam zamířil Filip Pavlík, opačným směrem zase Martin Pláněk. Na pomoc dorazil i Giorgio Estephan z Finska.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Oliver Okuliar, který nasázel patnáct branek a přidal sedm asistencí. V zádech má Jeremie Blaina (4+16). Mezi třemi tyčemi se vystřídali již tři gólmani. Henri Kiviaho s úspěšností zákroků nepřekročil devadesát procent, Patrik Bartošák s Janem Lukášem jsou naopak téměř na hodnotě 92.

Početní výhody Mountfieldu jsou čtvrté nejproduktivnější, hra v oslabení je pátá. Suma posbíraných trestných minut je v celé soutěži devátá nejvyšší, ta rozdaných hitů po Karlových Varech nejnižší a zblokovaných střel opět devátá. Průměrná domácí návštěva 4380 fanoušků na utkání je pak čtvrtá nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 5
NK Mladá Boleslav 0
(1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Rekonen (Söderlund, Zámorský), 29. Pour (Laakso, Holešinský), 40. Holešinský (Pour, Rekonen), 49. Schleiss (Zámorský, Lev), 52. Rekonen (Holešinský, Laakso).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.


Mountfield HK 2
HC Sparta Praha 1
(1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Šťastný (Tamáši), 25. Freibergs – 6. Forman (Řepík).
Mountfield HK: Lukáš – Jank (C), Pavelka, Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Okuliar, Miškář (A), Chalupa – Šťastný, Tamáši, Jasper – Perret (A), Lalancette, Estephan – Pajer, Pilař, Lang.