Ohlasy 25. kolo

Náročný zápas, který jsme společně skvěle odehráli, má jasno Tim Söderlund

Byl to jeho zápas. Nejprve poslal svůj tým na konci druhé třetiny do vedení, následně ve čtvrté sérii nájezdů Tim Söderlund rozhodl o exportu dvou bodů na západ Čech.

I podruhé v sezóně si Škoda vyšlápla na hradecký Mountfield. V domácím prostředí zvítězila 3:2, dnešní zápas dospěl až do samostatných, kde o bodu navíc rozhodl švédský útočník v plzeňských barvách. „Byl to velmi náročný zápas, ale myslím si, že jsme ho společně skvěle odehráli. Jsme za dva body moc rádi,“ hodnotí Tim Söderlund.

V zápase se dlouho čekalo na první branku, vše prolomil až ve 39. minutě Söderlund, který dostal pobídku před branku, která se neodmítá. „U mé vstřelené brance jsem dostal skvělou přihrávku od Míry Indráka. Na mě už poté zívala jen prázdná brána, to nešlo nedat,“ popisuje svou trefu.

Ve třetí třetině domácí vrhli všechny síly do útoku, tíženého vyrovnání se nakonec přece jen dočkali. Duel nakonec přes prodloužení dospěl až do nájezdů, kde se indiánům povedlo nepříznivý stav otočit. Nejprve srovnal Holešinský, poté rozhodl právě Söderlund. „Při samostatném nájezdu jsem věděl dopředu, co udělám. Už jsem to takhle jednou zahrál v Liberci, musím říci, že i dneska to vyšlo ideálně,“ nezastírá radost.

Škodovka tak potvrdila domácí výhru s Mladou Boleslaví. Lví podíl na tom měl i brankář Samuel Hlavaj, který se postavil do plzeňského brankoviště. Samuel předvedl fantastický výkon, chytal skvěle během zápasu, a i během nájezdů nás podražel. Oba dva naši brankáři po celou prozatímní sezónu chytají velmi dobře, zaslouží pochvalu,“ říká závěrem Tim Söderlund.


FOTO: Stanislav Souček.