Ohlasy 16. kolo

Je to splnění mého snu, praví po první trefě Jakub Šiler

Ve svém pátém startu se mladý útočník Škodovky dočkal svého prvního gólu v nejvyšší soutěži, avšak k bodovému zisku to nestačilo. České Budějovice utkání dokázaly skóre otočit, Plzeň tak ani na druhý pokus na jihočeský celek nevyzrála.

První třetina skončila bez branek, přestože domácí měli více ze hry. To stejné platilo i na startu druhé periody, avšak do vedení se nakonec dostala Škodovka. Velkého okamžiku se dočkal Jakub Šiler, když vsítil svůj první gól v extralize. „Určitě je to splnění mého snu, moc si toho vážím, jsem za všechno moc vděčný. Dnešní zápas si budu pamatovat, i puk mám samozřejmě schovaný. Teď v tom jen pokračovat v dalších zápasech,“ praví mladý forvard Škody.

Důležitým faktorem v zápase byla oslabení, indiáni se dopustili hned sedmi faulů, což domácím hodně pomohlo. „Byl to takový upracovaný zápas, bohužel pro nás jsme udělali hodně faulů, což nás sesadilo z koně. Jim se podařilo vstřelit nějaké branky a poté už jsme se do toho zpátky těžko dostávali. Musíme se z toho ponaučit a příště hrát co nejvíce bez faulů,“ dodává.

Premiérový gól nakonec tedy nevedl k bodovému zisku, další zápas sehraje Plzeň v pátek, kdy v rámci západočeského derby hostí Karlovy Vary. „Vítězství je vždy nejdůležitější, dneska ten gól nestačil, bohužel. Snad vyhrajeme v příštím zápase,“ říká závěrem Jakub Šiler.