Preview 16. kolo

Indiáni míří na válečnou stezku na jih Čech!

Před reprezentační pauzou čeká v tomto hracím týdnu na indiány trojlístek utkání, startují v Českých Budějovicích.

16. kolo ONLINE: ČESKÉ BUDĚJOVICE vs. PLZEŇ od 17:30!


BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Budvar aréna, České Budějovice
31. října 2023
16. kolo Tipsport extraligy

Plzni se v Českých Budějovicích daří, z posledních deseti utkání na jihu Čech se indiáni vraceli domů s prázdnou pouze dvakrát. V loňské sezóně obě utkání nerozhodla základní hrací doba a každý týmů se z bonusového bodu radoval jednou. Jak si obě mužstva povedou nyní?


Z tábora soupeře
Jihočeši vloni zakončili pouť extraligou na třináctém místě, vyhnuli se tak bojům o udržení, zároveň ale přišli i o play off. Letos je umístění zatím lepší, Motor je osmý. Avšak indiáni ztrácejí pouze dva body, navíc mají duel k dobru.

Dosavadní působení Jihočechů v aktuálním ročníku Tipsport extraligy je zatím jako den a noc. V prvních sedmi utkáních přišlo hned pět výher, naopak v posledních osmi kolech pouze jedna, navíc jen za dva body. Čekání na tříbodové vítězství se tak po prohře 2:5 v posledním zápase v Olomouci natáhlo od prvního října.

Nejlepším sběračem bodů (i střelcem) je v týmu Adam Kubík, který nasázel sedm branek a přidal čtyři asistence. V zádech má Milana Gulaše (4+5) a Jana Ordoše (5+3). Mezi třemi tyčemi drtivou porci minut odchytal Dominik Hrachovina s úspěšností zákroků přes devadesát procent, parťák Jan Strmeň je ale na hodnotě 92,50.

Početní výhody Jihočechů platí v soutěži za jedenácté nejproduktivnější, hra v oslabení je čtvrtá. Suma posbíraných trestných minut pak osmá, rozdaných hitů šestá a zblokovaných střel naopak po Spartě nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 5
HC Verva Litvínov 2
(0:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Jansa (Hrabík), 26. Malák (Piskáček, Pour), 35. Laakso (Schleiss, Indrák), 51. Söderlund (Holešinský), 59. Laakso (Piskáček) – 30. O. Kaše (D. Kaše), 59. Kirk (Maštalířský, Abdul).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Jiříček, Malák, Piskáček (A), Houdek – Holešinský, Mertl, Söderlund – Schleiss (C), Lev (A), Matýs – Pour, Indrák, Rekonen – Hrabík, Jansa, Šiler.


HC Olomouc 5
Banes Motor České Budějovice 2
(1:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. Plášek ml. (Řezníček), 31. Navrátil (Anděl, Rašner), 36. Nahodil (Orsava, Rašner), 46. Kusko (Macuh, Kucsera), 59. Macuh – 26. Ordoš, 33. Pýcha (Kondelík, Vopelka).
Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Vráblík, Štencel, Hovorka, Doudera (A), Štich – Kubík, Harris, Ordoš – Gulaš (C), Kondelík, F. Přikryl – M. Beránek, Pech (A), Koláček – Toman, Hanzl, Vopelka.