Ohlasy 17. kolo

Vůbec jsem nevěřil, že to bude gól, popisuje svou trefu Miroslav Indrák

Bylo to derby se vším všudy, diváci si rozhodně přišli na své. Plzeň ve třetí části stáhla dvoubrankové manko Energie, lví podíl na tom měl Miroslav Indrák, který měl v utkání plno šancí a právě on poslal duel do nastaveného času.

První západočeské derby v aktuální sezóně muselo rozhodnout až prodloužení. Plzeň se skvěle vrátila do zápasu, bonusový bod nakonec ale putuje do lázeňského města. „Bylo to těžké utkání, Vary jsou kvalitní mužstvo, navíc jim skvěle dneska zachytal brankář. Na druhou stranu jsme rádi, že jsme se do zápasu dokázali vrátit, nic jsme určitě nezabalili. Ukazuje se naše nějaká vnitřní síla, jelikož to není poprvé, kdy jsme se takto dokázali zpátky dotáhnout. Je na čem stavět a od čeho se odrazit do dalších zápasů,“ říká Miroslav Indrák

Do třetí třetiny se šlo za stavu 1:2. O tom, že zápas nakonec půjde do prodloužení rozhodla akce z 55. minuty. Přes Rekonena se dostal puk na pravou stranu, kde dorážel právě Indrák. Frodl tygřím skokem chytil puk do své lapačky, po zkoumání celé situace u videa byla nakonec branka uznána. „Vůbec jsem nevěřil, že to bude gól, vše bylo to navíc strašně rychlé. Dominik to skvěle chytil, z mého pohledu to bylo před čárou, po konzultaci u videa to nakonec byl gól, ale jak říkám, já tomu nevěřil,“ popisuje svou trefu šťastný střelec.

A nebylo to pouze o této jediné šanci, Indrák v utkání zahodil nespočet příležitostí. Pomohl mu jistě k tomu i fakt, že se z křídla přesunul na centra. „Asi si nejvíce vyčítám tu akci ze druhé třetiny. Tam jsem měl před sebou skoro prázdnou bránu, Dominik Frodl to nakonec dokázal na poslední chvíli vykopnout špičkou svého betonu. Musím ale říct, že mi nová role docela sedla, až jsem z toho byl překvapený, cítím se tam celkem komfortně. Dříve jsem tam pouze zaskakoval, teď už tam hraji stabilně a i šancí jsem měl mraky. Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo, jen škoda, že jsme nevyhráli.“ dodává plzeňský útočník

Škoda Plzeň tak bere za prohru v prodloužení jeden bod a drží se na jedenáctém místě tabulky. „Každý bod v tabulce se počítá. Po zápase v Budějovicích jsme si k utkání něco řekli a jsem rád, že dnešní výkon byl diametrálně odlišný, přestože jsme nevyhráli. Troufám si říci, že náš herní projev byl minimálně o padesát procent lepší,“ uzavírá povídání Miroslav Indrák.