Preveiw 17. kolo

Konečně derby! Plzeň hostí Karlovy Vary

Kvůli odloženému utkání v první čtvrtině základní části na sebe oba celky v novém ročníku Tipsport extraligy narazí až nyní, západočeské derby uvidí Plzeň.

17. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. KARLOVY VARY od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
3. listopadu 2023
17. kolo Tipsport extraligy

V posledních deseti vzájemných utkáních je bilance prakticky vyrovnaná - řečí bodů získali indiáni 12 bodů a čtyři výhry. Avšak v kalendářním roce 2023 čekají proti Karlovým Varům stále na výhru, ze tří duelů vybojovali bod. Jak si Škoda povede nyní?


Z tábora soupeře
Energie předloni zakončila své putování základní částí na posledním postupovém místě, tedy dvanáctém. Vloni tuto pozici přenechala právě Plzni a sama utekla s tříbodovým náskokem na místo deváté. Aktuální pozice je sedmá, indiáni z jedenáctého místa ztrácejí pět bodů, mají ovšem utkání k dobru.

Karlovy Vary zatím extraligou proplouvají na příjemné vlně, výhry střídají porážky, ale ani v jednom případě ještě nepřišla delší série. Aktuální jsou dva nezdary (naposledy s Olomoucí v nájezdech), které navazují na dvě vítězství.

Bodově tým táhne Tomáš Rachůnek a Dávid Gríger se shodnou bilancí (7+6), v zádech mají další dvojici Jan Hladonik (3+8) a Iikka Kangasniemi (2+9). Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou Dominik Frodl s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, parťák Vladislav Habal v jednom duelu nepřekročil hranici 85.

Početní výhody Energie jsou v soutěži osmé nejproduktivnější, hra v oslabení je pátá nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je pátá nejvyšší, zblokovaných střel čtvrtá a ta rozdaných hitů naopak druhá nejnižší.


Výsledek posledního zápasu
Banes Motor České Budějovice 4
HC Škoda Plzeň 1
(0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Ordoš (Kondelík, Kubík), 38. Hovorka (M. Beránek, Doudera), 44. Hanzl (D. Simon, Štencel), 60. Kubík – 26. Šiler (Indrák).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Laakso, Piskáček (A), Malák, Dujsík – Hrabík, Lev (A), Schleiss (C) – Holešinský, Indrák, Söderlund – Rekonen, Jansa, Pour – Šiler, Straka, Matýs.

HC Energie Karlovy Vary 4
HC Olomouc 5sn
(2:1, 2:3, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Zetterberg, 18. O. Beránek (Havlín, Plutnar), 22. Gríger (Rachůnek, Kangasniemi), 30. O. Beránek – 13. Sirota (Orsava, Káňa), 26. Káňa (Ondrušek, Navrátil), 27. Řezníček (Plášek ml., Navrátil), 30. Macuh (Kusko, Řezníček), rozh. náj. Macuh.
HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Mikyska, Stříteský, Havlín, Dlapa, Benda – Kangasniemi, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, O. Procházka – Kofroň, Koffer, Zetterberg.