Preview 20. kolo

Škoda se představí na ledě Rytířů!

Nedělní odpoledne bude pro Západočechy duelem nedaleko vlastních prérií, představí se na Kladně.

20. kolo ONLINE: KLADNO vs. PLZEŇ od 16:00!


RYTÍŘI KLADNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČEZ stadion, Kladno
19. listopadu 2023
20. kolo Tipsport extraligy

Již posledních šest duelů platí mezi Plzní a Kladnem zajímavá statistika - vždy slaví hosté. Letos v přípravě Plzeň na Kladně 5:2, v odvetě naopak Rytíři v západočeské metropoli 5:4 v prodloužení. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Rytíři předloni skončili čtrnácti před posledním Zlínem, vloni již nikoho za sebou nenechali. Letos je zatím pozice lepší, Kladno je hned za Plzní s dvoubodovou ztrátou a utkáním k dobru dvanácté. Ideální nebyl především vstup do soutěže, čekání na tříbodové vítězství se protáhlo na úvodních devět kol. Aktuální je ovšem znovu série proher. Ta je již čtyřdílná, naposledy navíc přišel výprask 1:8 v Brně.

Mužstvo bodově táhne Jiří Ticháček, který nastřílel čtyři branky a přidal dvanáct asistencí, v zádech má Eduardse Tralmakse (9+4). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Adam Brízgala před Landonem Bowem, oba ale nepřekročili v procentuální úspěšnosti zákroků hodnotu 90.

V průběhu sezóny již mužstvo doznalo celé řady změn. Tou největší je jistě kvůli zdravotním problémům ukončení hráčské kariéry Tomáše Plekance. Na hostování také odešli do pražské Slavie Matěj Beran s Karlem Klikorkou, střídavé starty si do stejného týmu vyřídil i Martin Procházka. Naopak na pomoc přišel Radek Smoleňák z Mountfieldu.

Početní výhody Rytířů jsou v celé soutěži osmé nejproduktivnější, hra v oslabení pak desátá. Nikdo z celého startovního pelotonu neposbíral více trestných minut, suma rozdaných hitů je dvanáctá nejvyšší a zblokovaných střel třináctá. Průměrná domácí návštěva lehce přes 3000 fanoušků na utkání je po Bruslařích nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
HC Dynamo Pardubice 6
(1:2, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 19. Zámorský (Malák, Lev) – 4. Říčka (Košťálek, Cienciala), 18. R. Kousal (Zohorna), 30. Paulovič (Poulíček), 47. Říčka (Košťálek, R. Kousal), 50. Říčka (R. Kousal), 57. Poulíček (Paulovič).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček, Houdek – Schleiss (C), Lev (A), Holešinský – Söderlund, Indrák, Rekonen – Hrabík, Jansa, Pour – Matýs, Straka, Šiler.


HC Kometa Brno 8
Rytíři Kladno 1
(1:0, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga – Moses, Cingel, Pospíšil – Kos, Marcinko (A), Vincour – Flek, Holík, Zaťovič (C) – Kratochvíl, Zbořil, Okál – Boltvan.
Rytíři Kladno: Brízgala (41. Bow) – Hejda, Dotchin (A), Martenet, Ticháček, Slováček, Veber – Tralmaks, Klepiš, Sideroff – Frolík, Pytlík, Jarůšek – Smoleňák (C), Melka, M. Procházka – Bláha, Babka, Strnad (A).