Ohlasy 20. kolo

Výhru jsme potřebovali jako sůl, teď v tom jen pokračovat, praví Jan Piskáček

Byl to boj až do posledních sekund, štěstí se nakonec ale přece jen přiklonilo na plzeňskou stranu, v poslední minutě rozhodl Tim Söderlund. Nespočet soubojů musel svést před brankou Jan Piskáček, i díky němu tak důležité tři body míří na západ Čech.

Utkání mělo slavnostnější úvod, čestné buly hodil Tomáš Plekanec, který se tak oficiálně rozloučil se svou bohatou kariérou. Co by o něm řekl kladenský rodák Jan Piskáček? „Ještě, když jsem byl malý, tak on už začal hrát za áčko. Poté brzy odešel do zámoří, tak jsem na něj koukal v NHL. Pamatuju si ho jako skvělého hráče, všechno dělal naplno, a proto není překvapením, jakou měl poté kariéru. Byl to velký profesionál. Měl jsem to štěstí, že jsem si s ním mohl i zahrát,“ říká na adresu Plekance Piskáček.

Lépe do samotného utkání poté vstoupila, která šla brzy do vedení. Ve druhé třetině ale Rytíři srovnali a vyrovnaný duel se nakonec rozhodl až v poslední minutě. „Já si nemyslím, že by byl k vidění nějak špatný hokej. Byl to hokej nahoru dolů, hodně přečíslení, i když to si samozřejmě ani jeden tým nepřeje, ale tím, že obě mužstva chtějí hrát aktivně, tak se takové situace stávají. Nás hodně podržel Dominik v bráně,“ hodnotí duel bek Škody.

Plzeňský brankář si tak přenesl formu z reprezentace zpět do Plzně. V pátek ještě zůstal na střídačce, dnes ale pomohl vychytat důležité tři body. „Hrát před ním je nádhera. Hraje se nám v obraně skvěle, když takhle Domíno chytá. Obě mužstva v dnešním zápase udělala několik chyb, bylo k vidění několik šancí, ale my jsme měli v bráně Dominika, který nám vše pochytal a bez něj bychom asi jeli domů bez bodů,“ nešetří chválou.

Před zápasem byl rozdíl mezi oběma celky v tabulce dva body, Plzeň tak svému soupeři mírně poodskočila. My potřebujeme každý bod, ať je to jeden, dva nebo tři. Dnešní výhru za tři body jsme potřebovali jako sůl. Vyhráli jsme po dlouhé době, takže je to skvělé, teď v tom jen pokračovat, uzavírá povídání Jan Piskáček.

FOTO: Rytíři Kladno.