Ohlasy 22. kolo

Dvanáct střel? Trenéři říkali, ať střílím, tak jsem střílel, směje se Petr Zámorský

Modrobílí i podruhé v sezóně skolili Vítkovice. V prvním střetnutí jim na výhru stačil jeden přesně mířený šíp, dnes naopak museli dohánět dvoubrankové manko.

Petře, v utkání jste vyslal hned dvanáct střel, čím to?
Je to tak (úsměv). Možná jsem se trochu navnadil v první třetině, kdy mi střela sedla a byla z toho nakonec tyčka. Navíc trenéři mi říkali, ať střílím, tak jsem střílel (úsměv).

Jak moc je pro vás tento obrat a zisk dvou bodů důležitý?
Strašně moc. Říkali jsme si před zápasem, že potřebujeme urvat jakékoliv body, dva jsou perfektní. Ale hlavně jsme si za tím od první minuty šli. Trošku jsme se sice ve druhé třetině sami těmi vyloučeními poslali dolů, ale ve třetí jsme zase navázali na tu první a bylo to dobré.

Dalo by se říct, že dnes rozhodla vaše oslabení?
Já si myslím, že byla parádní, byli jsme na vítkovické přesilovky dobře připraveni. Věděli jsme, že na to tam mají šikovné hráče, ale zvládli jsme to dobře a jsme za to rádi.

Několikrát přitom podnikli výpad Tim Söderlund a Jakubem Lvem. To bylo cílené?
To bych asi neřekl. Jednoduše to vždy vyplynulo ze situace, že se takto mohli vydat dopředu. A vyšlo jim to nakonec parádně - krásná přihrávka a krásná střela. To nám dalo šanci sáhnout si pro nějaký bod.

Jak jste osobně prožíval trenérskou výzvu na gól Vítkovic?
Ptal jsem se, že tam někdo zahrál vysokou holí, tak proč to nezkusit. Už to párkrát letos vyšlo jinému týmu proti nám, tak jsem rád, že se to také jednou otočilo - dobrá práce střídačky.

Petře, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!