Preview 22. kolo

Indiáni míří na dalekou cestu do Vítkovic!

Po domácím extraligovém souboji s Olomoucí se Škoda vydává mimo své mantinely, míří napříč republikou až do Ostravy.

22. kolo ONLINE: VÍTKOVICE vs. PLZEŇ od 16:00!


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

OSTRAVAR ARÉNA, Ostrava
26. listopadu 2023
22. kolo Tipsport extraligy

Škoda na ledě Vítkovic dlouhá léta pravidelně střídala prohry a výhry, leč poslední tři výjezdy pro ní znamenaly nezdary a zisk jediného bodu. Alespoň tři nezdary v řadě přitom v Ostravě Plzeň ztratila naposledy na přelomu let 2006 až 2009! Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Vítkovice loňskou základní část zakončily na druhém místě, avšak na finále to nakonec nestačilo, v rozhodujícím sedmém zápase semifinále totiž na svém ledě v prodloužení padly s Mountfieldem. Letos je umístění o poznání horší, Ridera balancuje na hranici postupu do alespoň předkola play off.

To také již stálo post hlavního trenéra Miloše Holaně, jehož pozici převzal plzeňský rodák a odchovanec Pavel Trnka. Obránce Petr Gewiese pak v průběhu sezóny odešel hostovat k Bruslařům, Jan Káňa zase nenaplnil očekávání a vrátil se do Olomouce. Naopak na pomoc přišli Radek Jeřábek, Marcel Barinka a Jonáš Peterek.

Bodově mužstvo táhne Dominik Lakatoš s bilancí sedmi branek a osmi asistencí a obránce Stuart Thomas Percy (3+12). Třetím do party je Peter Mueller (6+7). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Lukáš Klimeš s úspěšností zákroků lehce nad jednadevadesát procent, Matěj Machovský je naopak pod hodnotou 88.

Početní výhody Vítkovic jsou co do využití třetí nejlepší v celé soutěži, avšak hra v oslabení je až jedenáctá. Ridera posbírala nejméně trestných minut, suma rozdaných hitů je desátá nejvyšší a zblokovaných střel třetí. Průměrná domácí návštěva těsně nad šest tisíc fanoušků na utkání je pak rovněž čtvrtá.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
HC Olomouc 2sn
(1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Pour (Schleiss, Jiříček) – 16. Kunc (Rašner), rozh. náj. Kusko.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček, Houdek – Söderlund, Mertl, Holešinský – Schleiss (C), Indrák, Lev (A) – Rekonen, Jansa, Šiler – Hrabík, Soukup, Pour.


HC Vítkovice Ridera 1
HC Sparta Praha 3
(0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 41. Barinka (Zdráhal, Fridrich) – 36. Krejčík (Moravčík, Konečný), 46. Sobotka (Chlapík), 59. Řepík (Buchtele, Irving).
HC Vítkovice Ridera: Klimeš – Percy, Grman, Mikuš, Raskob, Auvitu, Jeřábek, Kovář – Bukarts, Krieger, Lakatoš – Fridrich, Barinka, Zdráhal – Kalus, Dej, Kotala – Peterek, Přibyl, Krejsa.