Preview 26. kolo

Netradičně ve čtvrtek přivítá Plzeň Liberec!

Indiáni odehrají oba duely tohoto hracího týdne před svými fanoušky, na závěr první poloviny základní části dorazí Bílí Tygři.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
7. prosince 2023
26. kolo Tipsport extraligy

V posledních pěti střetnutích se ve vzájemných duelech daří více indiánům, kteří uspěli třikrát. Leč před svými fanoušky pouze jednou, na jaře v rámci předkola play off v prodloužení. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Tygři vloni zakončili základní část na pátém místě, aktuální umístění je osmé. Tygři zaškobrtli na začátku soutěže, když ze šesti duelů čtyřikrát nebodovali a stejnou bilanci mají i nyní. Aktuální je nezdar v Olomouci i doma s Kometou. Před tím porážku se Spartou a Motorem rozmělnila výhra s Vítkovicemi.

V průběhu ročníku odešel na hostování do Zvolena Miroslav Mucha, naopak z Olomouce přišel Lukáš Galvas, střídavé starty si pod Ještěd vyřídil Maximum Žukov a naposledy dorazil z Litoměřic Lukáš Pařík.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Tomáš Filippi, který nasázel jedenáct branek a přidal osmnáct asistencí. V zádech má Jakuba Rychlovského, jenž nastřílel stejný počet branek, ale přihrávek přidal o osm méně. Třetím do party je Adam Najman (5+15). Mezi třemi tyčemi platí za jedničku Daniel Král s úspěšností zákroků přes devadesát procent, parťák Dávid Hrenák je naopak pod touto hodnotou, novic Lukáš Pařík za sedmapadesát minut vyskočil nad 93%.

Početní výhody Liberce platí v celé soutěži těsně před Plzní za jedenácté nejlepší, hra v oslabení je po poslední Mladé Boleslavi dokonce nejhorší. Suma posbíraných trestných minut je naopak třetí nejvyšší, rozdaných hitů devátá a zblokovaných střel opět třetí.


Výsledky posledních zápasů
Mountfield HK 1
HC Škoda Plzeň 2sn
(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 50. Kalina (Šťastný) – 39. Söderlund (Indrák, Lev), rozh. náj. Söderlund.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Laakso, Zámorský, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.


Bílí Tygři Liberec 1
HC Kometa Brno 6
(0:3, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Knot (Klíma) – 1. Kaňák (Flek, Lintuniemi), 4. Moses (Cingel, Gazda), 8. Moses (Vincour, Cingel), 28. Gazda (Kohout), 30. Gazda (Zbořil, Holík), 30. Moses (Pospíšil, Flek).
Bílí Tygři Liberec: D. Král (30. Pařík) – Ivan, McCoshen, Budík, Melancon, J. Dvořák, Knot, Derner – Rychlovský, Filippi, Klíma – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř, Pérez – Vlach, Šír, Pekař.