Ohlasy 26. kolo

Klukům se musím omluvit a svůj faul v dalších zápasech odčinit, má jasno Filip Jansa

Zápasem proti Liberci skončila první polovina základní části. Indiáni ji zakončili porážkou, Tygři o svém vítězství rozhodli ve třetí třetině. Pro Filipa Jansu to bylo specifické utkání, jelikož právě v akademii Liberce hokejově vyrůstal.

Plzeňští fanoušci si jistě Filipa Jansu pamatují již z juniorských let, kdy v dresu Liberce bojoval ve finále proti Plzni. Nyní válčí v dresu indiánů, není tak překvapením, že zápasy proti Bílým Tygrům jsou pro něho speciální. „V Liberci jsem od nějakých dvanácti let vyrůstal, téměř všechny jsem tam znal. Určitě to tedy pro mě bylo specifické utkání, chtěl jsem hrát co nejlépe, avšak jako tým jsme bohužel prohráli,“ mrzí Filipa Jansu.

Letošní první vzájemné měření sil dospělo až do samostatných nájezdů, i dnes se hrál vyrovnaný hokej, avšak hosté ve třetí části nakonec rozhodli o tom, že tři body putují na sever Čech. „Liberec asi vyhrál zaslouženě. My jsme neměli vůbec dobrý vstup do zápasu, nehráli jsme to, co jsme chtěli. Poté jsme se trochu ve druhé třetině zvedli, avšak stále to bylo proti soupeři málo. Dnes to bohužel nestačilo,“ dodává plzeňský útočník

Forvard indiánů byl dnes hodně vidět, v zápase měl několik slibných šancí, jenomže puk do sítě nedostal. „Šance v první třetině mě hodně mrzí, protože tam jsem vše měl řešit úplně jinak. Hledal jsem ještě spoluhráče u první tyče, ale místo toho jsem měl střílet. Na kdyby se nehraje, ale třeba by to tam spadlo,“ praví pražský rodák.

Na čem by měla Škoda zapracovat do dalších duelů jsou vhazování. Na pozápasové tiskové konferenci to zmínil trenér Petr Kořínek a Jansa s ním jen souhlasí. „Když nevyhrajeme buly, tak nemáme více ze hry, protože stále musíme o kotouč někde bojovat. Určitě to byl také jeden z faktorů, proč jsme dnešní zápas nezvládli.

Nakonec byl Jansa také u inkriminované druhé, zároveň vítězné, branky Liberce. Po jeho nedovoleném zákroku totiž Tygři v přesilové hře rozhodli. „Hloupý faul, takže se musím klukům v kabině omluvit a v dalších zápasech, třeba hned v neděli proti Třinci, to odčinit,“ uzavírá povídání Filip Jansa.

FOTO: Marek Švamberg.