Ohlasy 22. kolo

Velká úleva! Jsem rád, že jsem to tam konečně prodral, praví šťastný Jan Schleiss

I podruhé v sezóně dokázala plzeňská Škodovka porazit tu mladoboleslavskou. Po výhře 4:3 na ledě Bruslařů tentokrát šla Plzeň za třemi body od první minuty a výsledkem toho byla jasná výhra 5:0.

Plzeň vyhrála nad svým soupeřem o pět branek, hned čtyři z toho padly v početní výhodě. Dalo by se říci, že Plzeň tak svého soupeře porazila jeho vlastní zbraní, jelikož Mladá Boleslav je v přesilových hrách v dosavadním průběhu sezónu vůbec nejlepší. „Na Boleslav jsme se dobře připravovali. Podle mě hráli v oslabení hodně pasivně, nám se naopak povedlo využít hned první přesilovou hru, oni pak nevěděli, z jaké strany může přijít další rána. Přidali jsme i druhý zásah v početní výhodě a posléze jsme si již hodně věřili. Měli jsme hodně šancí, sedlo si to, přál bych si, aby to tak pokračovalo dále,“ praví Jan Schleiss.

Právě plzeňský kapitán byl pro hostující hráče červeným hadrem na býka. Nervy na něm neudrželi Malát s Fořtem, další přesilovou hru pro svůj tým získal dravým průnikem. „Myslím, že jsme to dneska zvládli dobře, hlavně disciplinovaně. I bitka Michala Houdka byla ve správný čas, domluvili se mezi sebou, šli na trestnou oba dva, takže neoslabil tým. Navíc nás to nahecovalo a stadion se přidal. Udrželi jsme dneska nervy, z čehož jsme měli přesilové hry. V Brně se mi povedlo něco podobného, když se na mně vyfauloval Pospíšil, tam jsem také nic neudělal. Podle mě rozhodčí trestají tu jednu ránu navíc, která přijde, a je zbytečná. Pokud se hráči jenom drží, tak je nesmysl to vylučovat,“ dodává plzeňský útočník.

Do křížku se Scheissem se dostal ve druhé třetině i bývalý hráč Plzně, Sebastián Malát. Výsledkem toho byly ale dvě minuty jen pro hostujícího hráče. „Já jsem mu nepěkně nadával, ten ani nevěděl, že mi dal krosček na žebra jako blázen. V tu chvíli jsem po něm hodně řval. Po zápase už na předávání rukou ani nebyl, tak jsme si to nemohli vyříkat,“ popisuje situaci.

Kapitán Západočechů se prosadil ve druhém kole proti Litvínovu, na další zásah čekal až do dnešního dne. „Velká úleva. Přál bych si, aby to ze mě již spadlo a pokračoval jsem v tom nadále. Letos to období bylo dlouhé, přes dvacet zápasů, už to byla velká deka. Jsem rád, že jsem to tam konečně prodral. Oni podle mě očekávali, že vše sehrajeme podobně jako ve druhé třetině, místo toho tam najednou vznikla velká dálnice. Petr Zámorský mi krásně předal kotouč, já jsem šel poté na Mertlíka, k němu se ale naopak všichni stáhli, tak jsem šel rovnou do brány a padlo to tam,“ nezastírá radost.

Škoda získala důležité tři body, na Mladou Boleslav již má nyní již desetibodový náskok Přáli bychom si, aby nás ty tři body nakoply a navázali jsme na to v dalších zápasech. Byl to důležitý zápas, víme jak vypadá tabulka, chtěli jsme si udělat menší polštář a trochu odskočit. Dneska jsme si mohli užít i poslední minutu ve stoje, zahulákali jsme si, protože jsme měli vyhraný zápas. Nemuseli jsme se stresovat, zdali tam něco nespadne, což je super a určitě nám to pomůže, říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: Roman Turovský.