PLZ - MBL 5:0

PLZ - MBL 5:0 - Plzeň Bruslařům předčasně nadělovala!

Modrobílí se při pátečním podvečeru popasovali s mladoboleslavskými Bruslaři, zároveň udělali radost všem mladým fanouškům a navíc plyšákovou smrští podpořili nemocné děti FN Plzeň.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

5:0
1:0, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: 8. Rekonen (Söderlund, Zámorský), 29. Pour (Laakso, Holešinský), 40. Holešinský (Pour, Rekonen), 49. Schleiss (Zámorský, Lev), 52. Rekonen (Holešinský, Laakso).
Průběh utkání: 0:0, 5:0.

Vyšší tresty: Houdek - Jánošík 5 min. a Lantoši 10 min.

Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Zíka

vyloučení
5:8
Využití
4:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
29:24
Zblokované střely
22:14
Hity
6:2
Vhazování
39:14
Diváci
3469

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.

BK Mladá Boleslav

F. Novotný (J. Růžička) – Pyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Bernad, F. Pavlík, Čech – Skalický, Fořt, Lantoši – Suchý, Järvinen, Aaltonen (A) – Šmerha, Malát, Krivošík – Dvořáček, Závora, Rohdin.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 24 0 24 100,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 1 0
Adrián Holešinský 1 2 3 1 2
Michal Houdek 0 0 0 0 5
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 2
Filip Jansa 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Aleksi Laakso 0 2 2 1 0
Jakub Lev 0 1 1 0 2
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 1 1 2 1 0
Aleksi Rekonen 2 1 3 1 0
Jan Schleiss 1 0 1 0 2
Tim Söderlund 0 1 1 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 2 2 0 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Lev, jenž se dostal ke střele z mezikruží, avšak těsně minul levou tyč. Lépe si v první početní výhodě zápasu vedl Aleksi Rekonen, který se řítil na Novotného sám z pravé strany a zakončil ranou o vzdálenější tyč. Ve výhodě jednoho muže v poli zahrozili i Středočeši, když Pavlát bravurně zneškodnil u levého tyče dorážejícího Skalického po ráně Lantošiho pár kroků za modrou. Na druhé straně předal od zadního mantinelu k levé tyči Lev Indrákovi, muž s maskou Bruslařů si místo u ní pohlídal. Po první třetině tak odcházeli do kabin o něco spokojenější Západočeši.

Prodtřední periodu odpšpuntoval Indrák, který na sebe vzal přečíslení dva na jednoho a orazítkoval tyč. Po chvilce navíc nabil na levý kruh osamocenému Lvovi, Novotný stihl zakročit ramenem. Škoda se tak dočkala až dotřetice, kdy parádní bombou z první z pravého kruhu poslal touš pod břevno Jakub Pour. Dvě vteřiny po následujícím buly shodili rukavice Jánošík s Houdkem, který hostujícího kapitána poslal do kabin. Následovala smršť vyloučených, ale paradoxně se další branka urodila až v plných stavech na obou stranách. Pour zavezl puk do pásma, přenechal do druhé vlny Adriánu Holešinskému, jenž zamířil k pravé tyči.

Poslední periodu odpšuntoval z levého kruhu Šmerha, leč vzdálenější tyč minul. To Plzeň gólově trestala fauly Bruslařů. Nejprve Zámorský od modré našel u levé tyče Jana Schleisse, který zamířil nad beton, později z mezikruží zavěsil k tyči Aleksi Rekonen tak, že Novotný nic neviděl a ani nereagoval. Činil se naopak Pavlát, který nejprve řešil bombu Pavlíka z první z levého kruhu, vzápětí pak v lapačce ukryl pumelici Osburna od modré. Užít si tak po závěrečném hvizdu mohl druhý shut out v sezóně a s celým týmem zároveň nejvyšší vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme měli velmi dobrý vstup do utkání, tlačili jsme se k soupeři do pásma, ale do poloviny utkání to bylo pouze o jednu branku, a i soupeř měl nějaké svoje šance. Předvedli jsme bojovný výkon, který byl podpořený skvělým Dominikem Pavlátem v bráně. Konečně jsme si také pomohly speciálními týmy, podařilo se nám využít přesilové hry, dnešních bodů si velmi ceníme, klukům děkujeme za předvedený výkon.

Richard Král (BK Mladá Boleslav): „Prvních deset minut zápasu jsme byli ještě v autobuse, neměli jsme žádný pohyb, otáčeli jsme hru zpátky do našeho pásma, což jsme v předešlých zápasech vůbec nedělali. Následně jsme měli dvě přesilové hry, dostali jsme se do utkání, mírně jsme se zvedli. Avšak ve druhé třetině jsme byli velmi nedisciplinovaní, dělali jsme zbytečné fauly, zbytečný osobní trest tam byli, navíc jsme se nechali vyprovokovat. Z naší strany byl zápas katastrofy, musíme si nyní o tom pobavit, protože tohle se již nesmí opakovat.