50. kolo: PLZ - MBL

PLZ - MBL 3:5 - Velkou přestřelku opanovali hosté

Modrobílí se představili po pětizápasové venkovní šňůře konečně před svými fanoušky, soupeřem byli Středočeši.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:5
0:2, 2:0, 1:3

Branky a nahrávky: 23. Pour (Laakso, Mertl), 34. Rekonen (Mertl, Kvasnička), 55. Zámorský (Indrák, Rekonen) – 7. Skalický (Pyrochta, Lantoši), 17. O. Roman (Lantoši), 49. Gardoň (Krivošík), 50. Lintuniemi (O. Roman, Lantoši), 59. Skalický.
Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.

Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Brejcha, Gerát

vyloučení
3:3
Využití
2:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
37:33
Zblokované střely
25:12
Hity
5:3
Vhazování
29:28
Diváci
3157

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Klouček) – Malák, Zámorský (A), Kvasnička, Dujsík, Laakso, Bučko – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Benák, Matýs – Jansa, M. Soukup, Šiler

BK Mladá Boleslav

J. Růžička (F. Novotný) – Pyrochta (A), Bernad, Čech, F. Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Štibingr – Skalický (C), O. Roman, Lantoši (A) – Gardoň, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Hradec, Stránský – Malínek, Závora, Zvagulis

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 60 32 4 28 87,50 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 0 2
Martin Bučko 0 0 0 -1 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 -3 0
Miroslav Indrák 0 1 1 -2 0
Filip Jansa 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 1 1 -1 0
Aleksi Laakso 0 1 1 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 2 2 0 0
Jakub Pour 1 0 1 0 0
Aleksi Rekonen 1 1 2 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -3 0
Marek Soukup 0 0 0 0 2
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 1 0 1 -2 0

komentář

Samotný duel dnes začal za velké radosti plzeňských fanoušků, protože před úvodním buly klub oznámil prodloužení smlouvy s šikulou Timem Söderlundem. Ten se zároveň poprvé po zákeřném ataku pardubického Houdka představil za mohutného aplausu alespoň v roli diváka všem přítomným v LOGSPEED CZ Aréně.

Další radost mohl přivát Straka, který si sjel k levé tyči na křižný pas Zámorského, avšak minul zařízení. To Středočeši se v první přesilové hře utkání ujali vedení. Pavol Skalický dostal nabito k levé tyči a z první zamířil pod víko. Za srovnáním se hnal Jansa, jenž si ze středního pásma nabruslil mezi kruhy, leč ranou přes obránce si na Růžičku nepřišel. A tak udeřili znovu Bruslaři. Od modré z osy hřiště nabil na pravý kruh Lantoši Ondřeji Romanovi, který zajistil na odchod do kabin svým barvám pohodlné vedení.

Prostřední periodu odšpuntoval Jakub Pour, jenž v přesilovce obdržel puk na střed a z první div neprotrhl síť. Vyrovnání měl na čepeli Mertl, který brzy na to zůstal sám před Růžičkou, ten jej vychytal. Naopak pohodlné vedení svým barvám chtěl znovu zajistit Závora. Protáhl se až před Hlavaje, ale pak přestřelil. Zase až příliš dobře mířil Benák, jenž na brankovišti svůj bekhend poslal do břevna. Lépe mířil Aleksi Rekonen, který si potáhl kotouč po levé straně a následně z kruhu zamířil přes obránce k bližší tyči. Těsně před druhou přestávkou ještě táhl přečíslení Krivošík a nakonec po špatné příhře sám zakončil u levé tyče, Hlavaj sklapl betony včas.

Poslední dějství začal Schleiss, který se efektně i efektivně zbavil svého strážce na levé straně, avšak od tyče místo mezi betony Růžičky nenašel. Pak indiáni přestali hrát pro ofsajd a rychle toho využil z levého kruhu Matěj Gardoň. Vzápětí navíc Alex Lintuniemi protečoval před Hlavajem do sítě střílenou příhru Romana z pravého kruhu a Mladá Boleslav byla znovu v trháku. Jenže Západočeši se nehodlali s nezdarem smířit. Petr Zámorský v přesilové hře mohutně napřáhl pár kroků za modrou a málem protrhl síť. Jenže v power play zakopl u své brány Straka a pojistku na vítězství tak vsítil Pavol Skalický.

V dalším kole se modrobílí představí naposledy v základní části mimo své prérie, zavítají na led Mountfieldu.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň):První třetina byla z naší strany špatná. Chyběl nám pohyb. Druhá naopak byla velmi dobrá, podařilo se nám srovnat a soupeře tlačili. Bohužel nebyla ideální produktivita. Ve třetí třetině se podařilo hostům vstřelit dvě branky, sice se nám podařilo snížit, ale konec už jsme nezvládli.

David Havíř (BK Mladá Boleslav): „Z naší strany velice dobré utkání. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, v první třetině jsme se dostali do vedení 2:0, navíc jsme měli skvělý pohyb, vycházely nám kombinace, hráli jsme jednoduše. Ve druhé třetině se vše obrátilo o 180 stupňů, vše se najednou vytratilo, Plzeň srovnala na 2:2. Ve třetí části jsme se opět dostali do zápasu. Dneska jsme byli produktivní, jsme spokojení za tři body. Do kabiny míří velká gratulace.“