Preview 50. kolo

Konečně doma! Plzeň hostí Bruslaře

Poslední hrací týden základní části Tipsport extraligy je tady, Škoda ho odstartuje proti Mladé Boleslavi.

50. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. MLADÁ BOLESLAV od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
27. února 2024
50. kolo Tipsport extraligy

Proti Bruslařům se indiánům v poslední době daří. V letošních vzájemných duelech opanovali všechny tři zápasy, celkově z posledních deseti odcházeli z ledu s prázdnou pouze dvakrát. Jak si oba týmy povedou nyní?

Z tábora soupeře
Středočeši vloni zakončili základní část na desátém místě, letos je umístění ještě horší - třinácté. Na poslední postupovou příčku, kterou nyní drží Karlovy Vary, ztrácí Mladá Boleslav tři kola před koncem dlouhodobé fáze soutěže sedm bodů. Poslední Kladno je pak o dvanáct bodů zpět.

V průběhu sezóny tak u týmu skončil nejprve asistent trenéra Petr Haken, později i hlavní lodivod Jiří Kalous. Mužstvo převzali Richard Král s Václavem Pletkou a Davidem Havířem. Klub si také s Mountfieldem vyměnil Martina Pláňka za Filipa Pavlíka, s Vítkovicemi Radka Jeřábka za Petra Gewiese a s Brnem zase Zacha Osburna za Alexe Lintuniemiho. Na pomoc dorazil ze Slovenska i Filip Krivošík, na měsíční hostování z pardubického B týmu Ondřej Rohlík a střídavé starty si z Tábora vyřídil Matěj Žajdlík. Naopak odešel Tim Söderlund do Plzně, Martin Pláněk do Hradce Králové a cesty se rozešly i s Juhamatti Aaltonenem. Naposledy si do Přerova střídavé starty vyřídil Marek Stuchlík.

Bodově se nejvíce daří Róbertu Lantošovi, jenž se pyšní vyrovnanou bilancí 18+23. V zádech má Filipa Pyrochtu (5+21) a Pavola Skalického (10+11). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Jan Růžička s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, Filip Novotný je přibližně o procento pozadu. Osmnáctiletý David Hora se pak v jednom utkání vyšvihl na 96,30%.

Početní výhody Mladé Boleslavi jsou v celé soutěži po Pardubicích nejlepší, hra v oslabení naopak nejhorší. Pouze Vítkovice posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných hitů je rovněž třináctá a zblokovaných střel třetí. Po Kladnu je nejnižší i průměrná domácí návštěva, která činí 3022 diváků.


Výsledky posledních zápasů
HC Kometa Brno 5
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Cingel (Zbořil, Marcinko), 27. Moses (Pospíšil), 28. Flek (Zaťovič, Cingel), 35. Gazda (Ščotka, Zaťovič), 58. Flek (Kaňák, Ekrt) – 41. Mertl (Schleiss).
HC Škoda Plzeň: Klouček (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Laakso, Bučko – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Pour, Benák, Lev (A) – Šiler, Mertl, Rekonen – Straka, M. Soukup, Jansa – Matýs.


BK Mladá Boleslav 1
HC Dynamo Pardubice 4
(1:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Lantoši (Skalický) – 7. Čerešňák (Hyka, Říčka), 37. Poulíček (Dvořák, Mandát), 46. Poulíček (Vondráček, Košťálek), 58. Vála.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Bernad, Čech, Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Štibingr – Skalický, Roman, Lantoši (A) – Gardoň, Järvinen, Rohdin – Hradec, Fořt (C), Krivošík – Malínek, Závora, Stránský.