Preview 24. kolo

Páteční podvečer ve znamení derby Škodovek!

Po dvojutkání na ledech soupeřů se modrobílí představí před svými fanoušky, přivítají ve speciálním utkání Mladou Boleslav.

24. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. MLADÁ BOLESLAV od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
1. prosince 2023
24. kolo Tipsport extraligy

O něco lépe si v posledních deseti utkáních ve vzájemných duelech vedou indiáni, kteří nebodovali ve třech střetnutích. Oba celky shodně zapsaly pět vítězství, třikrát nerozhodla základní hrací doba. Jak si oba týmy povedou nyní?

Z tábora soupeře
Středočeši vloni zakončili základní část na desátém místě, letos je umístění ještě horší - s Vítkovicemi se dělí o poslední flek. Přitom do soutěže vstoupil tým třemi výhrami v úvodních pěti kolech, leč následně se radoval již pouze třikrát.

V průběhu sezóny tak u týmu skončil nejprve asistent trenéra Petr Haken, později i hlavní lodivod Jiří Kalous. Mužstvo převzali Richard Král s Václavem Pletkou a Davidem Havířem. Klub si také s Mountfieldem vyměnil Martina Pláňka za Filipa Pavlíka, s Vítkovicemi Radka Jeřábka za Petra Gewiese a do Plzně odešel Tim Söderlund. Naposledy v tomto týdnu dorazil ze Slovenska Filip Krivošík

Bodově se nejvíce daří Róbertu Lantošovi, jenž se pyšní vyrovnanou bilancí 9+9. V zádech má Juhamatti Aaltonena (5+10) a Filipa Pyrochtu (3+9). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Filip Novotný před Janem Růžičkou, oba procentuální úspěšnost vytáhli lehce nad devadesát procent.

Početní výhody Mladé Boleslavi jsou v celé soutěži nejlepší, hra v oslabení ale po Liberci nejhorší. Pouze Pardubice posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných hitů je pak devátá a zblokovaných střel pátá. Zcela nejnižší je průměrná domácí návštěva, která činí necelé tři tisíce diváků.


Výsledky posledních zápasů
HC Kometa Brno 4
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Gazda (Zbořil, Pospíšil), 25. Moses (Pospíšil), 38. Gazda (Okál, Ekrt), 59. Zaťovič (Kučeřík) – 30. Zámorský (Mertl).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Laakso, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Dujsík, Kvasnička, Malák – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Rekonen, Jansa, Šiler – Pour, Straka, Matýs.


BK Mladá Boleslav 1
HC Dynamo Pardubice 4
(0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Aaltonen (Pyrochta) – 24. Košťálek (Sedlák), 34. Říčka (Košťálek), 58. R. Kousal (Zohorna), 59. Mandát (Paulovič).
BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Čech, Pavlík, Bernad – Skalický, Fořt, Lantoši – Suchý, Järvinen, Aaltonen (A) – Závora, Malát, Šmerha – Dvořáček, Roman, Stránský.