Ohlasy 31. kolo

Hrajeme slušně, ale neproměňujeme vyložené šance, mrzí Jana Schleisse

Poslední zápas tohoto roku se plzeňským indiánům výsledkově nepovedl. Škoda předvedla proti favorizované Spartě srdnatý výkon, pár minut před koncem ještě vedla, avšak nakonec ze zápasu nebere ani bod.

Indiáni měli utkáni proti Pražanům dobře rozehrané, ještě pět minut před koncem drželi hubený jednobrankový náskok, jenomže závěr patřil Spartě. „Samozřejmě, že dnešní porážka nás hodně mrzí, nicméně nehledal bych chybu v tom, že jsme nezvládli závěr, ale v tom, že my nedáváme branky. Myslím si, že v posledních zápasech hrajeme slušně, troufnu si říci, že v leckdy i dominujeme, ale prostě nedáváme góly. I dneska jsme měli spoustu šancí, však nespadlo to tam. Když jsme v laufu, tak musíme v zápase odskočit, pomoci si přesilovkou a posléze si teprve hlídat výsledek. Sparta je velmi silné mužstvo, tak by byla blbost, kdybychom si mysleli, že nás nechají zadarmo vyhrát,“ říká Jan Schleiss.

Jeden z faktorů utkání byl jistě ten, že Škoda nevyužila ani jednu ze čtyř přesilovek, zatímco hosté zužitkovali hned tu svou první. „Sehráli to dobře, shodou okolností my jsme věděli, že to takto zahrají. Vyšlo to na Irvinga, který to hezky trefil a za devět vteřin jsme tam měli gól. To byl také strašný rozdíl ve hře, my jsme branku z početní výhody nedali,“ praví smutným hlasem.

Před zápasem byly karty rozdány jasně, jenomže Škoda svou kůži rozhodně nedala lacino. Těší hráče alespoň fakt, že se mohou popasovat s každým? „Nevím jestli je správné slovo, že nás to těší. V Litvínově, ve Varech i dnes jsme sehráli slušný zápas, dalo se na to dívat, ale znovu se budu opakovat, neproměňujeme vyložené šance, čímž si nemůžeme vypracovat větší náskok při zápase. Určitě jsme si mohli závěr více pohlídat, avšak náskok o jeden gól je stále málo, protože hra je stále hodně nervózní, mrzí nás to,“ dodává plzeňský kapitán.

Dnešní zápas sledovala vyprodaná LOGSPEED CZ Aréna, do ochozů si našlo cestu 7232 fanoušků. Atmosféra byla skvělá. Já to jenom kvituji, před tolika lidmi se hraje super. Když jsou lidi slyšet, tak zápas má najednou větší grády a na celém stadionu jsou emoce. Určitě jsme byli všichni rádi, že bylo dneska vyprodáno.

Rok 2023 tak napsal svou poslední kapitolu. Další zápas sehrají plzeňští indiáni ve středu 3. ledna roku 2024, kdy na svém ledě Plzeň přivítá Olomouc. Celkově do poloviny ledna sehrají modrobílí pět ze šesti duelů na svém ledě. „To pro nás budou dva týdny pravdy. Potřebujeme tyhle domácí zápasy zvládnout a poté se uvidí. Doma je potřeba za to vzít, důležité bude bodovat, kde také jinde, než před domácím fanoušky bychom měli vyhrávat,“ uzavírá povídání Jan Schleiss.