Preview 31. kolo

Vánoční svátky jsou pryč, do Plzně přijede Sparta!

Po západočeském derby čeká na indiány další souboj na ostří nože - před svými fanoušky přivítají pražskou Spartu.

31. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. SPARTA od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
28. prosince 2023
31. kolo Tipsport extraligy

Plzeň a Sparta razí v posledních deseti vzájemných zápasech prakticky vyrovnanou bilanci. O něco lépe jsou ale přeci jenom na tom Pražané, kteří uspěli šestkrát a vybojovali osmnáct bodů ze třiceti možných. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Pražané vloni zakončili základní část třetí, letos si o pozici polepšili, na záda dýchají již jen Pardubicím. V devětadvaceti zápasech pouze šestkrát odcházeli z ledu s prázdnou, naposledy poslední listopadový den v Hradci Králové.

V průběhu sezóny se v týmu udály změny spíše kosmetické. Josef Kořenář si vyřídil střídavé starty do Litoměřic, kam na hostování odešel i Michael Krutil. Opačným směrem si střídavé starty vyřídil Riku Sihvonen a z finské Tappary pak přišel na pomoci plzeňský odchovanec Radek Mužík, jenž zatím ve třinácti duelech zapsal bilanci 1+1.

Bodově mužstvo táhne Michal Řepík, který nasázel jedenáct branek a přidal čtrnáct asistencí, v rámci celé soutěže tento počin ale stačí až na deváté místo. V zádech má Filipa Chlapíka (9+14) a Romana Horáka (6+16). V brankovišti dostal větší příležitost před Josefem Kořenářem Jakub Kovář, oba shodně s procentuální úspěšností přeskočili výrazně hodnotu 90.

Početní výhody Sparty jsou v celé soutěži deváté nejproduktivnější, hra v oslabení je ovšem zcela nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je po Kladnu nejvyšší, rozdaných hitů pátá a ta zblokovaných střel naopak nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Energie Karlovy Vary 4
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Gríger (O. Procházka, Kangasniemi), 26. Gríger (Kangasniemi), 39. Gríger (O. Procházka), 59. O. Beránek (Redlich) – 39. Pour (Laakso, Holešinský).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Holešinský, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík, Straka.


HC Sparta Praha 5
Rytíři Kladno 3
(1:0, 3:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 19. Sobotka (Kempný, Řepík), 25. P. Kousal (Řepík, Krejčík), 26. Chlapík (Forman), 36. Sobotka (Kestner, Kempný), 47. Krejčík (Forman, Chlapík) – 47. M. Procházka (Ticháček), 48. Kusý (Hejda, Klepiš), 49. Smoleňák (M. Procházka)
HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Moravčík, Krejčík, Němeček, Irving, Kempný, Mikliš, T. Tomek – Řepík, Sobotka, P. Kousal – Forman, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Konečný, Hauser.