Ohlasy 34. kolo

Bohužel nám utekl začátek zápasu, smutní Ondřej Matýs

Škoda se podruhé v tomto týdnu utkala proti Olomouci. Zatímco na domácím ledě zvítězili indiáni vysoko 8:0, tentokrát svůj dům uhájili kohouti. Dvě ze tří plzeňských branek vstřelil Ondřej Matýs.

Škoda prohrála v Olomouci 3:7. Mora se dostala do vedení již ve třetí minutě a svůj postupný náskok již nepustila. „Utekl nám začátek, kde jsme dostali dva góly v přesilovce. První byl takový nešťastný, u druhého byl pro změnu rozhodující smolný odraz. Podařilo se nám následně vrátit do zápasu, ale hnedka jsme dostali zas gól na 1:4. Znovu se nám povedlo snížit, za stavu 3:4 jsme po tom ještě sahali, ale nespadlo nám to tam. Předtím jsme dali ve dvou zápasech patnáct gólů, nyní se k tomu musíme vrátit a opět začít tvrdě pracovat,“ praví Ondřej Matýs.

Klíčovým faktorem v utkání byly přesilové hry. Zatímco domácím se povedlo využít hned pět početních výhod, Škoda se tentokrát neprosadila ani jednou. „Bohužel se nám nepovedlo využít ani přesilovou hru pět na tři. Přesilovky byly dneska rozhodující, Olomouc jich využila pět, my žádnou. V minulém zápase se zase nám povedlo dát pět branek z početní výhod, dnes to bohužel neklaplo. Věřím, že se to zase otočí a příští zápas vyhrajeme,“ dodává plzeňský útočník.

Ve středu vstřelil forvard Škody Olomouci dvě branky, dnes tento počin zopakoval i na ledě soupeře. Oblíbený soupeř? „Určitě jsem za to rád, ale nechci se nad tím nijak uspokojit. Je potřeba makat dál a jít tomu více naproti. Myslím, že jsem do středečního zápasu Olomouci ještě gól nedal, tak snad to začíná být můj oblíbený soupeř,“ uzavírá povídání Ondřej Matýs.

FOTO: HC Olomouc.