Preview 34. kolo

Podruhé v tomto týdnu proti Olomouci!

Jako v play off si musejí připadat indiáni a Olomoučtí. Během pěti dní spolu odehrají již druhý soutěžní zápas, tentokrát se duel koná na Hané.

34. kolo ONLINE: OLOMOUC vs. PLZEŇ od 17:00!


HC OLOMOUC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Olomouc, Olomouc
7. ledna 2024
34. kolo Tipsport extraligy

Škoda se historicky v Olomouci představila v jednačtyřiceti zápasech a pouze šestnáctkrát se domů vracela s prázdnou. Dva případy z toho byly v právě skončeném kalendářním roce 2023, kdy modrobílí podlehli shodně vždy 2:3. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Když se oba celky střetly tento týden ve středu, měli před utkáním pětibodový náskok na indiány Hanáci. Dnes mají shodně oba celky jednačtyřicet bodů, Škoda navíc dva zápasy k dobru.

Bodově se v týmu Olomouce nejvíce daří Jakubu Navrátilovi, jenž nasázel deset branek a přidal dvanáct asistencí, o pouhou přihrávku méně má na kontě Rok Macuh. Třetím do party je Michal Kunc s vyrovnanou bilancí (7+7). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Branislav Konrád s úspěšností zákroků necelých jednadevadesát procent, parťák Jakub Sedláček je pod hodnotou 89.

Olomouc má co do využití nejhorší početní výhody v celé soutěži, hra v oslabení je jedenáctá. Suma posbíraných trestných minut je devátá nejvyšší, ta rozdaných hitů druhá nejnižší a zblokovaných střel sedmá. Průměrná domácí návštěva 4792 fanoušků na utkání je pak těsně za Plzní osmá nejvyšší.



Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 7
Rytíři Kladno 2
(1:2, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 12. Lev (Söderlund, Hrabík), 31. Indrák (Söderlund), 34. Holešinský (Schleiss, Söderlund), 37. Rekonen (Holešinský, Zámorský), 46. Indrák (Lev, Söderlund), 51. Mertl (Zámorský, Holešinský), 53. Rekonen (Holešinský, Zámorský) – 14. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 14. M. Procházka (Smoleňák).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Skok, Zámorský, Laakso, Dujsík, Kvasnička, Piskáček (A) – Pour, Lev (A), Rekonen – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Hrabík, Jansa, Straka.


HC Vítkovice Ridera 3
HC Olomouc 2pp
(1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Bukarts (Kalus, Lakatoš), 38. L. Kovář (Lakatoš, Kalus), 61. Auvitu – 22. Navrátil (Káňa, Nahodil), 42. Navrátil (Řezníček, Káňa).
HC Olomouc: Sedláček (Münch) – Ondrušek (C), Řezníček, Švrček, Černý, Rašner, Rutar, Škůrek – Kusko, Knotek (A), Klimek – Káňa, Nahodil (A), Navrátil – Kunc, Macuh, Bambula – Anděl, Menšík, P. Musil.