Ohlasy 29. kolo

Můžeme se měřit s každým, když budeme hrát svojí hru, má jasno Samuel Hlavaj

Škoda Plzeň na svém ledě porazila v dramatickém utkání České Budějovice 4:3. Po dvouzápasové absenci se znovu postavil mezi tři tyče Samuel Hlavaj.

Poprvé v sezóně dokázala Škodovka vyzrát na jihočeský Motor. V domácím prostředí ho porazila těsně 4:3. „Na začátku to vypadalo, že to bude klidný zápas. Ten jsme si ale sami zkomplikovali vlastními chybami a vyloučeními. Budějovice toho dokázaly využít, čímž se dostali zpět do hry. Krom jejich přesilovek si myslím, že jsme byli lepším týmem. Třetí třetinu jsme si dokázali dobře odbránit, Budějovice žádný tlak prakticky neměly,“ praví Samuel Hlavaj.

Slovenský reprezentant se do brankoviště znovu postavil od nepovedeného zápasu v Olomouci. Předešlá dvě utkání chytal jeho kolega Dominik Pavlát. „Bylo to pro mě velmi těžké, hlavně po psychické stránce, protože jsem dlouho nebyl v bráně a nejsem v takovém zápasovém tempu. Myslím, že jsem se s tím ale dobře vyrovnal a nakonec ze zápasu bereme cenné tři body,“ má radost Hlavaj.

Ten shodou okolností zasáhl do všech zápasů proti Motoru. Říká se do třetice všeho dobrého, dnes tak mohl plzeňský brankář po šedesáti minutách zvednout ruce na znamení oslav vítězství. „Je pravda, že jsem zatím proti Budějovicím odchytal všechny zápasy. Nevím, zdali to má trenér nějak rozdělené. My s Dominikem vycházíme z toho, co řekne pan Pejchar, jeho slovo vždy musíme respektovat.

Škoda si ve druhé třetině vypracovala již tříbrankový náskok, jenomže Motor na konci využil dvě početní výhody a třetí třetina tak slibovala velký boj. „První obdržený gól byla moje chyba. Člověk se ale stále učí, já budu dělat vše proto, aby se takové chyby už v dalších zápasech neopakovaly. Před třetí třetinou byly pokyny takové, ať jsme hlavně v klidu a nebojíme se o výsledek. Když totiž hrajeme svojí hru, tak si myslím, že jsme konkurenceschopný tým a můžeme se měřit proti každému,“ dodává.

Indiáni dnes uzavřeli domácí trilogii, ve kterých získali šest bodů. „Určitě můžeme být spokojení, ale i s Brnem se dalo hrát a na body jsme si mohli více sáhnout. Já osobně tabulku nesleduji, ale určitě jsme na dobré cestě. Teď jsme tuším někde okolo desátého místa, ale vše je nadále otevřené, abychom byli výše,“ uzavírá povídání Samuel Hlavaj.

FOTO: Marek Švamberg.