Preview 29. kolo

Domácí trilogie se uzavírá, v Plzni se představí Motor!

Netradičně ve středu vyrazí modrobílí k dalšímu extraligovému utkání, na svém ledě přivítají Jihočechy.

29. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. ČESKÉ BUDĚJOVICE od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
17. ledna 2024
29. kolo Tipsport extraligy

Od roku 2007 přivítali indiáni na svém ledě Motor v rovných třiceti případech, zapsali čtyřiadvacet vítězství a pouze třikrát nebodovali. Ale pozor! Dvakrát z toho právě v roce 2023, naposledy ve druhém extraligovém kole 0:1. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Jihočeši vloni na poslední chvíli od sebe odrazili nakonec poslední Kladno a se čtyřbodovým náskokem skončili třináctí. Letos je umístění lepší, aktuálně drží Motor šestou pozici s třináctibodovým náskokem na jedenácté indiány. Ti mají duel k dobru.

V průběhu sezóny posílil tým o Jáchyma Kondelíka ze zámoří, naopak Petr Šenkeřík odešel na Slovensko. Střídavé starty si pak vyřídili Josef Koláček s Matějem Tomanem do Litoměřic, Ondřej Kachyňa do Jihlavy, Jan Strmeň do Prostějova i Třebíče a naposledy David Štich do Znojma.

Bodově se v týmu nejvíce daří Milanu Gulašovi, který vsítil deset branek a přidal třináct asistencí. V zádech má Branta Harrise (10+11) a Jáchyma Kondelíka (7+3) s Janem Ordošem (10+10). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Dominik Hrachovina s úspěšností zákroků lehce přes devadesát procent, parťák Jan Strmeň je o chloupek výše.

Početní výhody Jihočechů jsou v celé soutěži nejméně produktivní, hra v oslabení je ale druhá nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je pátá nejvyšší, ta rozdaných hitů šestá a zblokovaných střel dvanáctá.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
HC Kometa Brno 3
(1:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Rekonen (Zámorský, Mertl), 58. Mertl (Pour) – 11. Pospíšil (Zbořil, Gazda), 17. Kollár (Moses, Flek), 43. Flek (Zaťovič).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Malák, Piskáček (A), Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Jansa, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Hrabík.

Banes Motor České Budějovice 3
HC Energie Karlovy Vary 0
(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Valský (Doudera, Hovorka), 34. F. Přikryl (Ordoš), 40. D. Simon (F. Přikryl).
Banes Motor České Budějovice: Hrachovina – Pýcha, Gulaši, Kachyňa, Štencel, Hovorka, Doudera, Vráblík – Gulaš, Kondelík, Ordoš – Kubík, F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Hanzl, D. Simon – Koláček, Toman, Chlubna.