Ohlasy 42. kolo

Musíme příště hrát od první minuty, ví Adrián Holešinský

Indiáni se v utkání dvaačtyřicátého kola představili na ledě Motoru, kde v prvním vzájemném utkání poslední říjnový den padli 1:4.

A dnes se zdálo, že se bude historie opakovat. Pak se ovšem Západočeši mocně nadechli a do poslední vteřiny bojovali za vyrovnání. „Vstoupili jsme do utkání velmi špatně, první třetina byla z naší strany katastrofa,“ nekličkoval Adrián Holešinský.

Dravý forvard v polovině duelu snížil na 1:2, ovšem do minuty Motor odpověděl a ustál v závěru druhé periody i dlouhé dvojnásobné oslabení. „Těžko se hodnotí takový zápas. Pak jsme se trochu zvedli, snížili na 1:2, ale nevyužili bohužel přesilovku pět na tři. Pak naopak gól na 1:4 byl takový zlom,“ popisuje.

V závěrečné periodě spěl duel k výsledku 1:4 z pohledu Škody, stejně jako na podzim, avšak poté modrobílí dvěma přesně mířenými šípy ještě dějovou linku dramatu řádně zamotali. „Je na jednu stranu super, že jsme se takto vrátili do zápasu, ale musíme příště hrát od první minuty střetnutí,“ uzavírá.

V Českých Budějovicích se již objevily i dvě nové tváře v kádru Západočechů. Obránce Martin Bučko stihl téměř jednadvacet minut na ledě, přes dvě v přesilových hrách a téměř tři při oslabení. Dostal se k jedné střele, jednu naopak zblokoval. Zatím pouze na střídačce pak počínání svých nových spoluhráčů sledoval gólman Milan Klouček. „Je to pro mě nová výzva, chtěl bych klukům pomoci vyhrávat zápasy,“ říká ovšem odhodlaně.

„Beru to jako novou zkušenost, nikdy jsem to nezažil, byl jsem v extralize vždy jenom v Pardubicích. Je to něco nového a věřím, že se s tím popasuji dobře. Přestupy k hokejovému životu patří a já se plně soustředím na Plzeň a svou práci. A ta je stále stejná - snažit se nedostávat góly,“ těší se.