Preview 42. kolo

Plzeň se vydává na jih Čech!

Před reprezentační pauzou čeká na modrobílé poslední venkovní utkání, představí se v Českých Budějovicích.

42. kolo ONLINE: ČESKÉ BUDĚJOVICE vs. PLZEŇ od 17:30!


BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Budvar aréna, České Budějovice
2. února 2024
42. kolo Tipsport extraligy

Plzni se v Českých Budějovicích daří, z posledních dvaceti utkání na jihu Čech se indiáni vraceli domů s prázdnou pouze šestkrát. Jednou z toho právě v letošní sezóně (1:4), což byl teprve třetí případ od roku 2017. Jak si obě mužstva povedou nyní?


Z tábora soupeře
Jihočeši vloni na poslední chvíli od sebe odrazili nakonec poslední Kladno a se čtyřbodovým náskokem skončili třináctí. Letos je umístění lepší, aktuálně se drží Motor v boji o postupovou čtyřku, na indiány má náskok osmnácti bodů, ti mají duel k dobru.

V průběhu sezóny posílil tým o Jáchyma Kondelíka ze zámoří, naopak Petr Šenkeřík odešel na Slovensko. Střídavé starty si pak vyřídili Josef Koláček s Matějem Tomanem do Litoměřic, Filip Petrásek do písku, Ondřej Kachyňa do Jihlavy, Jan Strmeň a David Štich zase do Znojma.

Bodově se v týmu nejvíce daří Milanu Gulašovi, který vsítil čtrnáct branek a přidal sedmnáct asistencí. V zádech má Jana Ordoše (16+12) a Jáchyma Kondelíka (7+20). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Dominik Hrachovina s úspěšností zákroků lehce přes devadesát procent, parťák Jan Strmeň je na tom ovšem o přibližně procento lépe.

Početní výhody Jihočechů jsou v celé soutěži desáté nejvíce produktivní, hra v oslabení je pátá nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je sedmá nejvyšší, ta rozdaných hitů stejně tak a zblokovaných střel devátá.


Výsledky posledních zápasů
HC Dynamo Pardubice 3
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Mandát (Poulíček), 49. Mandát (Poulíček), 59. Mandát – 41. Jansa (Lev).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Houdek, Piskáček (A), Skok, Laakso – Holešinský, Mertl, Rekonen – Schleiss (C), Jansa, Lev (A) – Söderlund, Benák, Matýs – Hrabík, Soukup, Straka.


HC Vítkovice Ridera 1
Banes Motor České Budějovice 2
(1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Ro. Bukarts – 21. Harris (Ordoš, Kubík), 32. Koláček (Toman, Gulaši).
Motor České Budějovice: Strmeň (Hrachovina) – Štencel, Vráblík, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši (C), Hovorka, Štich – Ordoš, Kondelík, F. Přikryl – M. Beránek, Harris, Kubík (A) – Vopelka, Hanzl, Valský – Chlubna, Koláček, Toman.