Preview 44. kolo

Po souboji s lídrem duel na ledě druhého!

Cesta modrobílých v rámci pětidílné venkovní série startuje v našem hlavním městě, kde se postaví Spartě.

44. kolo ONLINE: SPARTA vs. PLZEŇ od 19:00!


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

O2 arena, Praha
14. února 2024
44. kolo Tipsport extraligy

Mezi lety 2017 a 2020 odehráli Plzeňští na Spartě devět duelů, pokaždé bodovali a sedmkrát zvítězili. Jenže pak se karta obrátila a následuje šnůra šesti zápasů, ze kterých modrobílí vyválčili jediný bod. Podaří se indiánům pootočit kormidlem?


Z tábora soupeře
Pražané loňskou základní část zakončil třetí, letos šlapou na paty vedoucím Pardubicím. Ty drží náskok pěti bodů, mají navíc odehráno o duel méně.

V průběhu sezóny se v týmu udály změny spíše kosmetické. Josef Kořenář si vyřídil střídavé starty do Litoměřic, kam na hostování odešel i Michael Krutil. Opačným směrem si střídavé starty vyřídil Riku Sihvonen, z Plzně přišel Kryštof Hrabík, z Nitry Stephen Harper, ze zámoří Zack Kassian a Nicolas Beaudin a z finské Tappary pak dorazil na pomoc plzeňský odchovanec Radek Mužík, jenž zatím v sedmadvaceti duelech zapsal bilanci 1+2.

Bodově mužstvo táhne Filip Chlapík, který nastřílel sedmnáct branek a přidal čtyřiadvacet asistencí. V zádech má Romana Horáka (16+23) a Michala Řepíka (13+19). V brankovišti dostal větší příležitost před Josefem Kořenářem Jakub Kovář, oba shodně s procentuální úspěšností zákroků atakují hranici 92. Jeden duel také odchytal jednadvacetiletý Oldřich Cichoň, který ovšem skončil na hodnotě necelých 84.

Početní výhody Sparty jsou v celé soutěži šesté nejproduktivnější, hra v oslabení je ovšem zcela nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je po Liberci a Kladnu nejvyšší, rozdaných hitů šestá a ta zblokovaných střel naopak nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
HC Dynamo Pardubice 3

(0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 32. Dujsík (Schleiss) – 37. Vondráček (Poulíček, Pánik), 44. Vondráček (Mandát, D. Musil), 59. R. Kousal (Radil).
HC Škoda Plzeň: Klouček (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Bučko, Kvasnička, Piskáček (A), Dujsík – Holešinský, Lev (A), Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Šiler, Mertl, Rekonen – Jansa, M. Soukup.


HC Sparta Praha 5
Rytíři Kladno 3
(3:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. P. Kousal (Konečný), 14. Mozík (Kempný, Řepík), 20. Forman (Kempný, Irving), 25. D. Vitouch (Krejčík, Hrabík), 58. Horák (Krejčík, Buchtele) – 22. Martenet (Bláha, Smoleňák), 35. Tralmaks (Smoleňák, Klepiš), 48. Klepiš (Sideroff, Hejda).
HC Sparta Praha: Kořenář – Kempný (A), Mozík, Beaudin, Irving, Němeček, Mikliš, Krejčík – Forman, Lajunen, Řepík (C) – Buchtele, Horák, Chlapík (A) – Konečný, O. Najman, P. Kousal – Hrabík, D. Vitouch, Kassian.