Ohlasy 44. kolo

Těžko se takový zápas otáčí, mrzí Petra Zámorského

Ani ve čtvrtém vzájemném zápase Plzeň recept na pražskou Spartu nenašla. Ta rozhodla již v první třetině, když se dostala do vedení o tři branky. Ve druhé části se Škoda vrátila do utkání, dvěma asistencemi k tomu pomohl Petr Zámorský, avšak více toho indiáni již nestihli.

Plzeň prohrála i druhé letošní utkání v pražské O2 areně. Jak by zhodnotil zápas Petr Zámorský? „Určitě zle. Nechali jsme si v první třetině Spartu odskočit, rychle jsme prohrávali 0:3. Párkrát jsme tam propadli a napadalo nám to tam. Pak už se to proti takovému soupeři těžko otáčí, přesto jsme nic nezabalili, nechali tam všechno, bohužel to ale nestačilo,“ mrzí plzeňského obránce.

Modrobílá družina ovšem bojovala dál o dobrý výsledek a ve druhé třetině přišlo drama. Hosté vstřelili dva slepené góly, čímž se vrátili do utkání. „Cíl byl jasný, snažili jsme se všechno posílal na branku. V kabině jsme si řekli, že to je jediný recept, jak můžeme vstřelit gól. Bohužel to stačilo jen na dvě přesné trefy, důležitá třetí již nepřišla,“ dodává Zámorský.

Indiáni tak prohráli i čtvrtý vzájemný duel v této sezóně. „Je třeba respektovat sílu kádru Sparty. Bohužel ani v jednom ze čtyř zápasů jsme na ně recept nenašli a proto ty skóre vypadají, jak vypadají.

Zápasem v hlavním městě Plzeň začala sérii pěti venkovních zápasů. Další utkání sehrají Západočeši již v sobotu, kdy se v německém Kligenthalu utkají pod širým nebem s Karlovými Vary. „Nyní těch zápasů bude hodně, tak se musíme pokusit vybojovat co nejvíce bodů. Je potřeba jít zápas od zápasu a na každé utkání se dobře nachystat. Teď nás čeká Winter Classic, na který se všichni těšíme. Nikdy jsem takový zápas nehrál, doufám, že to skončí naším vítězstvím,“ uzavírá povídání Petr Zámorský.

FOTO: Jindřich Jager.