Přípravné derby podruhé

P l z e ň - Pokud by Varští dosahovali v extralize podobných výsledků jako v přípravě, patřili by ke špičce. Energetici z devíti zápasů šest vyhráli. Pokud nastoupila elitní ryze slovenská lajna, odcházeli z ledu poraženi dokonce pouze jednou. Počet porážek, kterým asistoval elitní útok Energie, na druhé straně odpovídá počtu plzeňských vítězství v přípravě. Po více než týdenní přestávce mají plzeňští hokejisté příležitost k dalšímu hernímu testu. Podruhé se v letní přípravě uskuteční západočeské derby.

Zápas začíná ve čtvrtek v 18:00 na stadionu v Karlových Varech

Plzeňští trenéři v dosavadním průběhu přípravy předvedli celou plejádu variant složení jednotlivých útoků. Z testů krystalizuje spolupráce vedle nezměněné elitní formace trojice Havelka-Kracík-Mrázek. Prvním zúžením kádru byl odchod mladého Michala Poláka na zkoušku do prvoligové Kadaně, kde již odehrál tři zápasy. Pro nově se tvořící obranné řady zatím není příliš dobrým vysvědčením průměr tří inkasovaných branek na zápas.

Důležité budou další přípravné zápasy také pro Tomáše Dubu, který si z doposud odehraných utkání odnesl nelichotivý průměr 4 inkasovaných branek na zápas. Střelecky se v odehraných zápasech dařilo Radkovi Matějovskému a kapitánovi Davidu Pospíšilovi, oba zaznamenali shodně po třech gólech.

Sestava Plzně ze zápasu s Litvínovem:
Duba - Klaus, Jindřich, Výtisk, Nedoma, Dobrovolný, Šrek, Cartelli - Adamský, Pospíšil, Matějovský - Paroulek, J. Straka, Andrašovský - Šaffer, M. Straka, Důras - Mrázek, Kracík, Havelka.

Varští jak již bylo řečeno výše doposud podávají výkony, které nalévají fanouškům do žil optimismus. Za devět zápasů vstřelili 25 gólů, na osmi se podílel první útok, dva zaznamenal explzeňský Michal Dvořák. Střelecky se připomínají také obránci. Dvakrát rozvlnil síť mohutný Zdeněk Kutlák, po svém návratu se z gólu radoval také Martin Hlavačka.

V neposlední řadě se v brance Energie výtečně uvádí lotyšský reprezentant Edgars Masalskis. Týden po prohře Plzně v Mostě s Litvínovem přehráli hokejisté Karlových Varů stejného soupeře jasným poměrem 5:1. Plzeňské tak čeká test s týmem, který chce v příští sezóně rozhodně útočit na pozici zaručující play-off. Tedy metu, jejíž dosažení se doposud Karlovým Varům nedařilo.

Sestava Karlových Varů ze zápasu s Litvínovem:
Masalskis - Ptáček, Kutlák - Hlavačka, Krajíček - Polák, Bauer - Kivoň, Suur - Tomík, Lipiansky, Hurtaj - Dvořák, Alinč, M. Procházka - Polák, Bednařík, Košťál - Kumstát, Skuhravý, Kraus.