Duba jistil vítězství

Z n o j m o - Hvězdou utkání ve Znojmě byl z týmu Lasselsbergeru vyhodnocen jednoznačně Tomáš Duba. Nejen, že svým výkonem dopomohl Plzni k plnému bodovému zisku, a tím předčil i reprezentačního brankáře Tomáše Vokouna. Pro Dubu měl tento zápas ještě jinou příchuť. Vrátil se po čase na led, kde poprvé okusil pozici brankářské jedničky v české extralize. Své pocity ze znojemské Hostan arény si prožil naplno. „Vyjel jsem na led a bylo to skvělý. I když Plzeňák, užíval jsem si skvělé atmosféry. Fanoušci byli jako vždycky fantastický,“ popisuje svůj „návrat“ do Znojma.

Nebylo to pro něj jednoduché. Postavení v tabulce velelo získat maximální počet bodů oběma mančaftům. Nervozitu před zápasem Duba také neskrýval: „Musím se přiznat, že jsem se hodně klepal, protože ten zápas byl pro oba týmy hrozně důležitej. A navíc, hrát proti Znojmu... Je jasný, že když se pachatel vrací na místo činu, je z toho nervózní. Po první třetině jsem se trochu uklidnil, pak jsme měli ještě trochu štěstí a pak už se ten zápas vyvíjel pro nás trochu líp.“ Svými dvaačtyřiceti úspěšnými zásahy výrazně dopomohl ke kýženému vítězství. „Snažil jsem se pro svůj tým udělat maximum, škoda těch dvou chyb při těch gólech. Nejdůležitější jsou tři body a vyhrál můj tým, což byla dnes Plzeň. Jsem rád, že jsem se mohl předvést i tady Znojmákům, že jsem se zase trochu zlepšil,“ dodává s úsměvem mladý brankář.

Znojemští diváci Dubovi projevovali své sympatie nejen v průběhu zápasu, ale hlavně po jeho skončení. A Tomáš si je rád vychutnal: „Bylo fantastický a dost emotivní, když před koncem a pak po zápase mě znojemští fanoušci vyvolávali a skandovali moje jméno. Cítil jsem, že mě mají pořád rádi a vypadalo to, že by chtěli, abych se vrátil. Rád na své působení ve Znojmě vzpomínám. Byl to výborný rok. Týmu to šlo, mně se docela dařilo a byl to supr vstup do extraligy a já na Znojmo nemůžu zapomenout. Jsem ale profesionál, teď jsem v Plzni a budu dělat všechno pro to, aby můj tým vyhrával,“ dodává vážně.

Jedním dechem ale také chválí diváky ve svém současném působišti. „V Plzni jsou taky výborní diváci a jsem hrozně rád, že mě vzali mezi sebe, nebo spíš za svého. Často skandují mojé jméno a hrozně mi to v zápasech pomáhá. Cítím, že mi drží palce,“ pochvaluje si podporu svých příznivců. Ve Znojmě měl také podporu svých „skalních“. „Do Znojma přijeli dva fanoušci z Plzně, dva Pavlové. Jsem jim za to vděčný, že si udělali čas a ukázali se jako správní fandové a přijeli i na venkovní utkání až do Znojma a viděli tak naše cenné vítězství,“ s úsměvem, ale spokojeně konstatuje nadějný plzeňský gólman.


Tomáš Duba s plzeňskými fanoušky