Mistr z Pardubic prověří Plzeň

P l z e ň - Již zbývají pouze dva přípravné zápasy. Plzeň se v nich utká se vzájemnými soupeři v blížícím se úvodním extraligovém kole Pardubicemi a Karlovými Vary. Nejprve Plzeňáci zkříží hokejky s Východočechy, s nimiž se v pátek utkají v Duhové aréně. Západočeši stále zápolí s marodkou především v obranných řadách, Pardubičtí hokejisté vyrazí do přípravného boje i s čerstvou posilou Miroslavem Hlinkou. Utkají se zároveň dvě mužstva, jejichž výsledky v přípravě nejsou zrovna přesvědčivé. Duel můžete sledovat ve stručnějším online přenosu na stránkách soupeře www.hcpce.cz.
Zápas začíná v pátek v 18:00 v pardubické Duhové aréně.

Východočeši před novou sezónou doslova překopali mužstvo. Galerie odchodů je totiž v případě Pardubic skutečně bohatá a prakticky co jméno, to hokejový pojem. Do znovuzrozené NHL odešli Milan Hejduk, Jan Bulis, Aleš Hemský, Michael Rozsíval. Na odchodu je také Petr Průcha, ovšem averze generálního manažera v nově vzniklou smlouvu mezi NHL a IIHF může odchod nadějného hokejisty zkomplikovat, stejně jako v případě rychlíka Petra Sýkory, dalšího odcházejícího útočníka.

Zmizely i další opory. Zpět na Moravu zamířil Jiří Dopita, do Slavie zpět odešel Michal Divíšek, do Vítkovice Lubomír Pištěk. Zeměpisně nedaleko od slovenského forvarda se přemístilo obranné duo Tomáš Pácal a Michael Vyhlídal (Třinec). Do Vítkovice nedávno přišel také gólman Jaroslav Kameš.

Tuzemský trh po začátku NHL a pod tlakem finančně silných zahraničních lig příliš prostoru k vyhledání adekvátních náhrad nenabízel. Přesto do Pardubic přišlo několik zvučnějších opor. Především ostrostřelec Jan Čaloun, exlitvínovský útočník, od něhož v Pardubicích panují velká očekávání. Zkušenostmi oplívá také Miroslav Hlinka, útočník Zlína v jeho mistrovské sezóně a bývalý reprezentant, který působil také ve Varech a ve Spartě. Naposledy Hlinka oblékal dres Žiliny. Ze Slovenska si Pardubičtí dále přivedli robustního Petera Kloudu.

Největší posilou obranných řad je bezesporu navrátilec do pardubického dresu Robert Kántor, jehož posledním působištěm byla finská Tappara Tampere. Novicem v pardubické obraně bude také Martin Vágner, jedenadvacetiletý bek, který se v minulých letech protloukal nižšími zámořskými soutěžemi. Dílem snahy Pardubic doplnit ještě kádr před začátkem extraligy je na východě Čech na zkoušce ruský bek Ilja Děmidov.

Sestava Pardubic z utkání s Libercem:
Hylák – Snopek, Linhart, Novotný, Děmidov, Mudroch, Vágner, Kolář – Rolínek, Blažek, Lubina – Čaloun, Hlinka, Korhoň – Tvrdík, Klouda, Koukal – Cetkovský, Kolář, Šeda.

Plzeňáci se v přípravě zatím výsledkově trápí, úspěch na ledě úřadujícího mistra by byl zajisté cennou vzpruhou. Stejně jako v minulých zápasech však nemohou trenéři Lasselsbergeru počítat s několik hráči, nově také s Radkem Matějovským, který byl na Kladně bolestivě zraněn v oblasti krku. Změnu čeká elitní útok, který by měl opět nastoupit ve složení Paroulek-Straka J.-Andrašovský.

Sestava Plzně ze zápasu na Kladně:
Málek - Trojovský, Trnka, Nedoma, Neckář, Jindřich, Šrek - Adamský, Josef Straka, Andrašovský - Paroulek, Michal Straka, Matějovský - Padělek, Kracík, Vorel - Důras, Kocák, Havelka.