Zklamaní hráči po utkání litovali diváky

P l z e ň - Smutek a zklamání se dalo vyčíst z tváří plzeňských hokejistů po remízovém souboji se Znojmem. I když si fanoušci po utkání vyžádali „své miláčky“ zpět na led, aby si s nimi užili poslední děkovačku v této sezóně, neskrývali hráči Lasselsbergeru rozčarování z nepovedené rozlučky. Skoro tři a půl tisíce diváků totiž muselo v prvních dvou třetinách sledovat hokej postrádající rychlost, bojovnost a hlavně zajímavé hokejové okamžiky před oběma gólmany. „Být divákem, tak normálně odejdu,“ konstatoval střelec kontaktní branky Jaroslav Kracík.

Po čtyřiceti odehraných minutách prohrávali plzeňští hokejisté v souboji se Znojemskými Orly 2:0, co však muselo diváky, kteří se přišli rozloučit se svým týmem, mrzet ještě více, byla předváděná hra. Západočeši jen stínovali své soupeře a sami se do útoku vůbec nedostali. „Koncentrace hráčů už není taková, navíc řadu z nich uspokojil výkon na Spartě, a tak měli v podvědomí, že to dneska půjde samo,“ hledá příčiny nepovedeného výkonu kouč Lasselsbergeru Radim Rulík. Spokojen mohl být snad pouze s hrou, kterou se prezentovali mladíci. „Junioři mě nezklamali, měli některé světlejší okamžiky, přinesli trochu vzruchu a dokázali se udržet v třetině soupeře,“ hodnotí plzeňský kouč.

Až od 41. minuty se modrobílí začali prezentovat hrou, kterou fanoušci očekávali. Zatlačili svého soupeře a po gólech Kracíka a Vítka se dočkali zaslouženého vyrovnání. Co přineslo onu náhlou změnu? „Na hráče jsme nekřičeli, jen jsme jim řekli, že zítra nebudou mít plánované volno,“ vysvětluje Rulík, který i tak neskrývá mírné zklamání, když říká: „Mohli jsme vyhrát, ale chybělo nám štěstí.“

S kapitánským céčkem na dresu dnes - při neúčasti Milana Nedomy - nastoupil bojovník Radek Matějovský. Jako kapitán také přivedl své spoluhráče na pozápasovou děkovačku. „Bylo to pro mě dost divné. Raději bych divákům děkoval z osmého místa,“ popisuje své pocity. I samotné utkání asi nedá osmadvacetiletému forvardovi dlouho spát. „Byl jsem dost rozčílený, protože po povedeném zápase na Spartě jsme se najednou jen vozili na trojnožkách a nikomu se nechtělo hrát,“ neskrývá Matějovský své rozčarování.

Ale i sám na sobě již cítil, že motivace v posledních kolech hodně opadla: „Když se o něco hraje a vám vylétne tep na dvě stě, tak dohráváte každý souboj a chcete za každou cenu vyhrát, ale pokud nejde o nic, je to samozřejmě jiné.“ V posledním kole čeká Lasselsberger soupeř, který se nalézá v podobném rozpoložení. Také kladenský Rabat se bude muset obejít bez řady opor, a tak bude těžké ještě se na poslední kolo zkoncetrovat. „I na Kladně přijdou nějací diváci a my se budeme chtít předvést, ale bude to těžké,“ přiznává Matějovský.