Plzeň startuje zápasovou přípravu, míří do Karlových Varů

Minulou neděli začali hokejisté Lasselsbergeru Plzeň s přípravou na ledě, v úterý od 18 hodin se ocitnou poprvé také v zápasovém vytížení. K úvodnímu přípravnému zápasu kvůli změně pořadatelství naberou Plzeňáci směr Karlovy Vary, kde se tak poprvé v plzeňských dresech představí i plejáda posil. Energetici již herní premiéru prožili, v závěru zápasu s kazašským mistrem Karaganda Kazakhmys otočili stav na vítězných 5:4. Zápas můžete sledovat v přímém online přenosu.

Hokejisté plzeňského Lasselsbergeru se budou chtít vyhnout loňským nezdarům v přípravě, které poté ovlivnily i vstup do soutěže. Nabranou bodovou ztrátu z první čtvrtiny již během ročníku Plzeňáci nedohnali. "Chceme hrát letos v přípravě rozhodně úspěšněji," ubezpečuje kouč Sýkora. První tři duely sehrají svěřenci Marka Sýkory kvůli probíhající rekonstrukcí ČEZ Arény v Plzni na hřištích soupeřů. Nejprve dojde k měření sil s energetiky, poté s loňským semifinalistou Českými Budějovicemi a jejich čtvrtfinálovým soupeřem a pro Plzeň velmi neoblíbeným soupeřem Bílými Tygry z Liberce.

V dresu plzeňského Lasselsbergeru se poprvé představí několik nových hráčů. Zřejmě nejvíce zraků přitáhne osobnost Richarda Krále, svoji premiéru by si měli odbýt také střelec Igor Rataj, útočníci David Ludvík a Ladislav Kouba. Po čtyřech letech se do plzeňského oblékne také Václav Benák, novinkou bude plzeňský dres pro jeho kolegu z obrany Jiřího Malinského. Do boje vyjede tým kapitána Pavla Trnky v úterý v 18 hodin.

Sestava Energie Karlovy Vary ze zápasu s Karagandou:
Mensator - Dobroň, Hanzlík, Mudroch, Duben, Kloz, Ustrnul, Galvinš, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Balázs - Procházka, Pech, Košťál - Tvrdek, Jakub Bauer, Zaťovič - Borovanský, Jan Bauer, Kuběna

Lázeňskému týmu v prvním přípravném zápase scházela největší letní posila Vladimír Machulda, nezasáhli ani plzeňští odchovanci působící v Karlových Varech Milan Kraft a Josef Řezníček.