Do cesty za první výhrou se postaví HC Mountfield

V druhém domácím utkání v rámci přípravy přivítají Plzeňáci na svém ledě tým HC Mountfield České Budějovice. Po dvou remízách a stejném počtu proher nemůže být cílem Lasselsbergeru nic jiného než první výhra. Jihočeši si ve středu hravě poradili s rakouským Grazem, když jej přehráli jasným výsledkem 7:2, a svoji sílu budou chtít předvést i proti Lasselsbergeru.
Utkání začíná v plzeňské ČEZ Aréně v pátek v 17:30. Vstupné je 30Kč, majitelé permanentních vstupenek na nadcházející sezónu mají vstup zdarma.

Jihočeši se vyhnuli velkým změnám v kádru

Do kádru Mountfieldu přišel pouze zkušený obránce Milan Toman, který byl angažován po odchodu dvou budějovických zadáků Tomáše Haranta, který zamířil do švedského BK Mora, a Ivo Kotašky, jehož novým působištěm se stalo Znojmo. Možnost poprat se o místo v základní sestavě tedy dostala celá řada mladíků. Úplnými nováčky v A-týmu jsou Michal Klíma, Jakub Matušík, Ondřej Ježek a Josef Slavík a již delší čas se o sestavu bijí trochu zkušenější mladíci Jiří Hanzal, Milan Gulaš nebo obránce Petr Macháček. Na svoji příležitost také čeká talentovaný gólman Jakub Kovář.

Bezgólová remíza v Plzni, brankostroj v Českých Budějovicích

Naprosto rozdílně vypadala poslední vystoupení obou týmů. Plzeňští se, stejně jako v ostatních přípravných duelech, v souboji s Karlovými Vary potýkali se střeleckou nemohoucností. Za celých šedesát minut nedokázali překonat výborně chytajícího Mensatora, a tak ještě snížili průměr jednoho vstřeleného gólu na zápas. Naopak Budějovičtí si ve středu s chutí zastříleli. K přípravnému utkání si pozvali rakouský Graz a přehráli jej rozdílem třídy 7:2.

Vyprázdní se plzeňská marodka?

Nejvíce otazníků se stále vznáší nad plzeňskou marodkou. Radek Matějovský se již podrobil operaci kolena a podle prvních zpráv bude chybět minimálně pět týdnů. Se svalovým zraněním laboruje Michal Důras. Nachlazení nepustilo v zápase s Karlovými Vary do hry ani úderné duo Padělek - Kracík, ze stejného důvodu chyběl i další střední útočník Šindel. Problémy se složením útoků musel trenér Sýkora vyřešit nečekaným nasazením Petera Fabuše a postavením obránce Pulpána na levé křídlo čtvrté útočné formace. Kdo z jmenovaných se v pátek představí plzeňským fanouškům, bude jasné až po posledním předzápasovém tréninku.

Soupisky týmů

Plzeň: Málek, Jež - Benák, Cartelli, Malinský, Mazanec, Nedoma, Pulpán, Štich, Trnka, Trojovský, Vobořil - Adamský, Důras, Fabuš, Jan Heřman Jan, Martin Heřman, Hobl, Holý, Kepl, Kouba, Kracík, Král, Ludvík, Matějovský, Padělek, Rataj, Šindel, Zelenka.

České Budějovice: Turek, Chábera, Kovář - Gřegořek, Kutlák, Macháček, Mucha, Filip Novák, Posmyk, Toman, Vomela, Vydarený - Brabenec, Gulaš, Jiří Hanzal, Hřebejk, Viktor Hübl, Hudec, Ježek, Kotrla, Lukáš Květoň, Matušík, Mertl, Sailer, Slavík, Šimánek, Vak, Veselý.

Sestava z posledního utkání

Plzeň (15. 8. - K. Vary): Málek - Vobořil, Trnka, Malinský, Cartelli, Benák, Trojovský, Nedoma, Mazanec - Fabuš, Král, Ludvík - Zelenka, Rataj, Hobl - J. Heřman, Kouba, Adamský - Sakata, Kepl, Pulpán.

České Budějovice (16. 8. - Graz): Turek (32. Chábera) - Kutlák, Toman, Petr Macháček, Posmyk, Vydarený, Mucha, Filip Novák, Vomela - Sailer, Viktor Hübl, Šimánek - Veselý, Jiří Hanzal, Hřebejk - Kotrla, Vak, Lukáš Květoň - Brabenec, Mertl, Gulaš.