Prolomí Plzeň prokletí a porazí Tygry?

P l z e ň - Už je to opravdu dávno, kdy se plzeňští hokejisté po utkání s libereckými Bílými Tygry radovali z vítězství. Bylo to přesně 12. ledna 2003. Od té doby byli vždy spokojenější Liberečtí. Severočeši potvrdili svoji dominanci i v posledním vzájemném utkání, když na domácím ledě porazili Západočechy 4:1. Byla to nejvyšší prohra, kterou musel Lasselsberger v rámci přípravy strpět.
Další pokus o prolomení nepříznivé série uvidí plzeňská ČEZ Aréna v úterý v 17:30.

Liberci se nedařilo jen ve Švýcarsku

Na dosavadní průběh přípravy si Liberečtí rozhodně stěžovat nemohou. Dokázali porazit všechny své české soupeře a pro jedinou prohru si dojeli do Švýcarska, kde nestačili na Rapperswil. Jinak Severočeši přehráli Budějovice, Litvínov, Spartu, Plzeň a Mladou Boleslav. Recept na Tygry nenašly ani Ambri Piotta, Lugano či Davos. V posledním, trochu kuriózním, přátelském klání rozdrtil Liberec Lausitzer Füchse Weiswasser 7:1, i když se hrálo pouze třikrát deset minut.

Tygři hledají brankářskou dvojku

Jedna věc je naprosto jistá, brankářskou jedničkou Bílých Tygrů bude i v nadcházející sezóně Milan Hnilička. Otázkou však zůstává, kdo mu bude krýt záda. O pozici dvojky se perou hned tři gólmani - mladoboleslavský Filip Šindelář, Jiří Stejskal, který už je v týmu dvě sezóny, a junior Michal Nedvídek. Trenéři musejí mít pořádně zamotanou hlavu, protože všichni brankáři předvádějí skvělé výkony. Šindelář s Nedvídkem si dokonce připsali po jednom čistém kontě.

Mladíci Laš s Čuttou bojují o místo v sestavě

Oproti minulému vzájemnému utkání obou celků přibyla na soupisku dvě nová jména. Na v plzeňském týmu se krátce objevil teprve devatenáctiletý Marek Laš. Talentovaný forvard byl v Plzni na zkoušce z Třebíče, podle slov Marka Sýkory zanechal dobrý dojem a o jeho dalším působení rozhodnou jednání mezi kluby. V trochu jiné situaci je liberecký Jakub Čutta. Již čtyřiadvacetiletý urostlý bek je odchovancem Liberce, ale v dospělé kategorii za něj dosud neodehrál ani jeden zápas. V šestnácti letech totiž odešel do zámoří, kde se pral o svou šanci ve slavné NHL, neprorazil, a tak je znovu ve svém mateřském klubu. V souboji Plzně a Liberce si svým výkonem bude moci říct o důvěru trenérů.

Soupisky týmů

Plzeň: Málek, Jež, Štelmach - Benák, Cartelli, Malinský, Mazanec, Nedoma, Pulpán, Štich, Trnka, Trojovský, Vobořil - Adamský, Důras, Fabuš, Jan Heřman, Martin Heřman, Hobl, Holý, Kepl, Kracík, Král, Laš, Ludvík, Matějovský, Padělek, Rataj, Šindel, Zelenka.

Liberec: Hnilička, Šindelář, Stejskal, Nedvídek - Čutta, Derner, Hlavačka, Holub, Jiruš, Kočí, Krstev, Moravec, Rýgl, Zíb, Žabka - Čermák, Jech, Klimenta, Pabiška, Pajič, Pletka, Plodek, Podkonický, Procházka, Šachl, Tomajko Vaic, Vampola, Víšek.

Sestavy z posledních utkání

Plzeň (25. 8. - Litvínov): Málek - Trnka, Pulpán, Cartelli, Malinský, Benák, Vobořil, Nedoma, Mazanec - Ludvík, Rataj, Fabuš - A. Padělek, Kracík, J. Heřman - Důras, Šindel, Adamský - Zelenka, Laš, Kepl.

Liberec (25. 8. - Lausitzer Füchse Weiswasser): Šindelář (15. Nedvídek) - Moravec, Jiruš - Žabka, Čutta - Zíb, Kočí - Derner, Hrach - Vaic, Podkonický, Víšek - Čermák, Šachl, Pletka - Klimenta, Vampola, Procházka - Vach, Pabiška, Nevyhoštěný.