Je tu generálka na extraligu 2006-07

P l z e ň - Herní příprava dnes vyvrcholí duelem s Chemopetrolem Litvínov, s nímž Plzeň sehraje týden před startem nového ročníku svůj poslední přípravný zápas. Scházet bude jistě reprezentační gólman Roman Málek. Chemici svůj poslední duel prohráli, stejně tak Plzeň, byť na nájezdy. Naladí se Lasselsberger Plzeň vítězně na začátek extraligové sezóny 2006-07?
Utkání začíná v ČEZ Aréně v pátek v 17:30. Vstupné je 30 korun, majitelé permanetních vstupenek mají vstup zdarma.

Hostím se v přípravě daří střídavě, zvítězili ve 4 zápasech, přičemž jednou na nájezdy (Plzeň). V základní hrací době dokázal Litvínov porazit soupeře z extraligy pouze jednou ze sedmi pokusů (na Slavii 3:1). Dvakrát vyhráli Litvínovští nad soupeřem z Německa (Duisburg 7:3, Drážďany 4:2). I pro Litvínovské bude dnešní přípravný duel posledním.

Plzeňští v loňské přípravě ve 12 zápasech jen čtyřikrát bodovali, letos to v 9 zápasech stihli hned sedmkrát. Loňská závěrečná série 4 proher v řadě, jež se poté v herní nepohodě přenesla i do úvodu extraligy, se již letos opakovat každopádně nebude. Ovšem připlout k břehům nového extraligového ročníku na vítězné vlně jistě k zahození není.

Plzeňáci sehrají druhý duel během dvou dnů. Ve včerejším zápase nechali trenéři odpočívat velkou část opor, v dnešním utkání by tak měli nastoupit všichni hokejisté, jež jsou trenérům k dispozici. Opět by se tak mohl fanouškům předvést Lukáš Derner, který již nastoupil proti Kladnu. Derner do Plzně přichází na hostování z týmu Liberce.

Soupisky týmů

Plzeň: Málek, Jež, Štelmach - Benák, Cartelli, Derner, Malinský, Mazanec, Nedoma, Pulpán, Štich, Trnka, Trojovský, Vobořil - Adamský, Důras, Fabuš, Jan Heřman, Martin Heřman, Hobl, Holý, Kepl, Kracík, Král, Ludvík, Matějovský, Padělek, Rataj, Šindel, Zelenka.

Litvínov: Altrichter, Fiala - Gýna, Hranáč, Skuhrovec, Morava, Punčochář, Ťupa, Poživil M., Poživil O., Bombic, Šlégr - Reichel, Bednařík, Sklenička, Prorok, Jánský, Branda, Kubinčák, Kopecký, Lukeš, Černý, Maxa,Trávníček, Vrtek, Jenáček, Rindoš, Benda.