Plzeň bude loupit na Spartě!?

P l z e ň - V pražské T-Mobile Areně se představí v rámci 9. kola extraligy hokejisté Lasselsbergeru. Plzeňští až na čtvrtý pokus dokázali bodově vyloupit cizí arénu, a konečně tak potvrdili domácí výhru. Avšak i hokejisté Sparty se po rozpačitém úvodu sezony zvedají. Po třech venkovních zápasech, kdy dokázali vyhrát ve Zlíně i na Slavii a prohráli pouze ve Vítkovicích, se opět představí před svými fanoušky.
Hokejová bitva začíná v 18:00.

Kádr Sparty výrazně obměněn

Sestava obhájce titulu se změnila od základu. Ze soupisky zmizeli oba golmáni - Petr Bříza a Marek Schwarz. Naopak dres s velkým S na prsou nyní obléká všem Plzeňanům dobře známý Dušan Salfický, který se vrátil ze své "ruské mise". Záda mu kryje Petr Přikryl, který se vrátil z Karlových Varů.
Ale ani ostatní posty nezůstaly beze změn. Po odchodech Michala Dobroně (HC Energie Karlovy Vary), Jaroslava Kasíka (HK Aquacity Poprad), Ondřeje Malinského (KLH Chomutov) a Milana Tomana (HC Mountfield České Budějovice) vyztužila sparťanskou obranu trojice Ladislav Benýšek (Leksands IF), Jaroslav Mrázek (Toronto St. Michael´s Majors) a Tomáš Protivný (HC Olomouc).
Větší manévry však zažil útok. Kariéru ukončil další explzeňský hráč Petr Havelka. Odešli Martin Chabada (Luleå Hockey), Pavel Kašpařík (HC Hamé Zlín), Martin Růžička (HC Znojemští Orli), Josef Straka (Lukko Rauma), Martin Špaňhel (Frederikshavn White Hawks). Za nejvýznamnější oslabení však lze považovat přestup Jana Marka do Metallurgu Magnitogorsk. Posílit naděje na obhajobu titulu přišli do pražského útoku Jan Hlaváč (HC Servette Ženeva), Karel Hromas (Everett Silvertips) a Martin Podlešák (San Antonio Rampage).

Výsledky obou týmů jsou podobné

Rozdíl mezi oběma týmy v tabulce O2 extraligy je pouhý bod. Bod, který určuje, že mezi Spartou a Plzní je rozdíl čtyř pozic. Pražský tým, stejně jako ten plzeňský, v dosavadním průběhu sezony čtyřikrát naplno bodoval. Rozdílový bod vybojovali hráči Sparty ve strhujícím utkání s Litvínovem, ve kterém ještě v 53. minutě prohrávali 1:5, ale v 60. minutě svítil na světelné tabuli výsledek 5:5. Když se k tomu připočte, že v posledním domácím utkání si Pražané poradili s Pardubicemi 6:1, je to pro Lasselsberger výzva i varování zároveň.

Poslední kolo:

HC Slavia Praha - HC Sparta Praha 2:6 (0:1, 0:2 , 2:2)
Branky a nahrávky: 49. Vlasák (Žižka), 54. Endál (Vondrka) – 12. Langhammer (Dragoun), 22. P. Ton (Vykoukal), 25. P. Ton (Kratěna), 27. P. Ton (Kratěna), 45. Netík (J. Hlinka), 52. Sivek (Netík).

HC Rabat Kladno - HC Lasselsberger Plzeň 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 52. Gardoň (Bílek) - 17. Cartelli (Matějovský), 40. Šindel (Král), 53. Trnka (Král).

Sestavy soupeřů z posledního kola:

Sparta: Salfický – Ptáček, Černošek, Vykoukal, Jan Hanzlík, Benýšek, Tabaček – Sivek, J. Hlinka, Netík – P. Ton, Štrba, Kratěna – Podlešák, Langhammer, Hromas – Dragoun, Pohanka, Vrbata.

Plzeň: Málek - Benák, Trnka, Cartelli, Malinský, Derner, Mazanec - A. Padělek, Král, Adamský - Zelenka, Rataj, Matějovský - J. Heřman, Šindel, Šaffer - Důras, Kepl, Ludvík.