Pavel Trnka: Druhá třetina byla strašný propadák

Potřetí za sebou vstřelili Plzeňští tři góly, ale po dvou výhrách 3:1 tentokráte s touto brankovou úspěšností na Spartu v jejim domácím prostředí nestačili. Největší vinu na tom nese totální výpadek Lasselsbergru v prostřední části, kterou prohrál 0:4. Kapitán Pavel Trnka po zápase jen těžko hledal slova vysvětlující toto kritické selhání, které zásadně ovlivnilo výsledek celého střetnutí.

"Do tohoto zápasu jsme šli se stejnou taktikou jako do kteréhokoliv jiného, a to chtít vyhrát. První třetinu nám to vycházelo, zvládli jsme ji, dostali jsme se do dvoubrankového vedení." Západočeši sehráli vyrovnanou úvodní třetinu dokonale. Mnohokrát domácí před svou branku nepustili a sami dvakrát gólově udeřili.

Jenže po přestávce realizovali letos již poněkolikáté Holešovičtí vysněný scénář několika slepených gólů a najednou byly karty rozdány úplně jinak. "Druhá třetina byla, podle mého názoru, strašný propadák," neskrývá rozčarování Trnka z nepovedené druhé části zápasu, kdy Sparta obrátila stav na 4:2. "Prostě jsme ji nezvládli, podali jsme špatný výkon. Kdybych věděl proč, tak bych to řekl, ale nevím."

"Už zápasy předtím, kdy jsme podali dobrý výkon, tak ty druhé třetiny nebyly podle našich představ. Dneska nám Sparta dala dokonce tři góly během tří minut, což rozhodlo." Když se podíváme do statistik jednotlivých třetin, zjistíme, že už popáté se Plzeňským druhá dvacetiminutovka vůbec nevyvedla a pokaždé se v této části rozhodlo o tom, že bílomodří vyjdou v zápase bodově naprázdno.

I přes hodně nepříznivý vývoj svitla ještě hostům naděje, když bývalý dlouholetý sparťan Zelenka v 50. minutě snížil na rozdíl jediné trefy. Až do posledních vteřin živili Západočeši svou šanci, kterou však odvál stý gól Martina Štrby, který při power-play přesně mířil do opuštěné klece. "Snažili jsme se, ale bohužel to nevyšlo. Chybělo nám i trochu štěstí," smutní zkušený bek.

Snad i samotným sparťanským hráčům se muselo zželet svého protivníka v brankářské výstroji Romana Málka, kterého jeho spoluhráči často nechávali proti kanonádě Pražanů úplně osamoceného. Podle oficiálních statistik na něj mířilo 43 střel. "Je nám Romana trochu líto, dneska jsme mu vůbec nepomohli, i když by si to zasloužil," kaje se i za spoluhráče Pavel Trnka.