Vybojují Plzeňáci třetí výhru v řadě?

Po dvou domácích výhrách čeká Lasselsberger těžký oříšek, Plzeňákům se do cesty postaví tým Pardubic. Východočeši dvakrát po sobě prohráli na domácím ledě a před takřka vyprodanou ČEZ Arenou si nebudou moci dovolit další výpadek. Naopak Plzeňští by poprvé v sezóně mohli udělat sérií tří výher, skalpy Českých Budějovic a Znojma dobře nakročili ke stíhací jízdě za postupem do play-off, teď však musejí potvrdit ziskem bodů z utkání na hřišti soupeře.

Utkání začíná v pardubické ČEZ Areně v 18:00.

HC Moeller Pardubice
Postavení v tabulce - 4. místo, 72 bodů/ 43 zápasů, skóre 147:109
Aktuální forma - PCE – ZLI 3:6, PCE – KLA 1:3, PCE – VIT 7:2, VSE – PCE 0:7, LIT – PCE 3:1
Hvězdy týmu - Sýkora, Lašák, Rolínek, Čaloun, Hlinka

Pardubice drží čtvrtou příčku

Východočeši pamatují sezóny, kdy se dlouho drželi u samotného dna extraligové tabulky, letos se nelehké situaci vyhnuli. Stabilními výkony se drží v elitní šestici a zřejmě jim neunikne přímý postup do čtvrtfinále. I přes dvě poslední prohry je Moeller čtvrtý a na sedmou Slavii má k dobru pět bodů. Pardubičtí již podle statistik soudě vyznávají ofenzivní styl hokeje, vždyť vstřelili o třicet branek více než Lasselsberger a jsou druhým nejproduktivnějším týme soutěže.

Rošáda brankářů vyšla, Lašák nezklamal

V průběhu sezóny museli pardubičtí funkcionáři řešit ošemetnou situaci – nejednou měli dva špičkové a vyrovnané gólmany. Město perníku nakonec opustil Adama Svoboda. Na slovenského brankáře Jána Lašáka tak byl najednou vyvinut extrémní tlak, on jej zvládl. Jednička Moelleru se drží těsně před Romanem Málkem v hodnocení úspěšnosti zákroků a je téměř o dvě procenta lepší než Svoboda.

Hvězda posledních dnů
Jan Čaloun

Obávaný střelec se trefil dvakrát proti Vítkovicím a také v době, kdy se týmu nedaří dokáže bodovat, proti Zlínu si připsal dvě asistence.

V čele statistik je Petr Sýkora

Jasným králem kanadského bodování východočeského týmu je Petr Sýkora. Osmadvacetiletý forvard se již blíží hranici třiceti branek za sezónu, chybí mu jen dvě přesné trefy. Když k tomu navíc pardubický rychlík přidá patnáct asistencí, může se pyšnit opravdu vynikající bilancí. Navíc Sýkora má také deset plusových bodů.

Moeller prohrál doma dvakrát v řadě

Podruhé v řadě prohrál HC Moeller Pardubice v domácím prostředí. V pátek nestačili Východočeši na kladenský Rabat, v neděli si všechny body z ČEZ Areny odvezli hokejisté zlínského Hamé. Obraz hry Východočechů se oproti pátku sice zlepšil, přesto odcházela prakticky zcela zaplněná hala smutná. Zhlédla porážku 3:6. „Asi nám pauza neudělala dobře. Jak zápas s Kladnem, tak i proti Zlínu jsme to nějak nezvládli,“ zklamaně hodnotil nedělní podívanou trenér Miloš Říha. Pardubice prohrály doma se Zlínem v základní části popáté v řadě, poslední nezdar je však mrzí dvojnásob, podruhé přišlo na utkání více než devět tisíc diváků, kteří museli znovu odejít zklamáni.

HC LASSELSBERGER PLZEŇ
Postavení v tabulce - 13. místo, 57 bodů/ 43 zápasů, skóre 116:142
Aktuální forma - PLZ – ZNO 4:2, PLZ – CEB 7:2, VIT – PLZ 7:1, SLA – PLZ 3:4p, LIB - PLZ 6:2
Hvězdy týmu - Málek, Divíšek, Šindel, Matějovský, Fabuš

Smlouvu prodloužil Mario Cartelli

V sobotu krátce po poledni stvrdili podpisem na nové dvouleté smlouvě pokračování spolupráce prezident klubu Tomáš Král a obránce Mario Cartelli. "Mario patří k dlouholetým oporám plzeňské obrany a jsem rád, že si z nabídek ze zahraničí i české extraligy vybral právě Plzeň. Je to pro nás velmi důležité," uvedl Tomáš Král. Devítinásobný reprezentant a účastník mistrovství světa dvacetiletých v Plzni působí od roku 2003. Letos je nejproduktivnějším obráncem týmu, vstřelil šest branek a přidal osm asistencí. V hodnocení plus/minus je nejlepší z celého mužstva Lasselsbergeru, když má na svém kontě šest plusových bodů.
Radost Jakuba Šindela
Radost Jakuba Šindela

Rostoucí formu pocítili orli

Modrobílí hrají o vše a zdá se, že forma plzeňských hokejistů roste! Ve 43. extraligovém kole to pocítili Znojemští orli. Jihomoravané se povětšinu zápasu bránili, zvláště první dvě třetiny domácí hosty výrazně přehrávali. Před druhou sirénou přišla branková smršť. Nejdříve dlouho pasivní hosté bleskově dohnali ze dvou brejků dvoubrankový náskok Plzně. S domácími to nevypadlo dobře, naštěstí se vzápětí trefil Jakub Šindel a vrátil Západočechům potřebnou sebedůvěru. V závěrečném dějství domácí přenechali iniciativu Orlům, kteří předvedli, že také dovedou útočit. Na zvrat to již nestačilo, vítězství Plzně pečetil ranou do prázdné Michal Důras.

Minulé kolo
HC Moeller Pardubice HC Hamé Zlín 3:6 (2:3, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Pucher (Rolinek), 18. Pivko (Čaloun), 21. Čech (Čaloun) – 4. Tomík (Vosátko), 6. Tomík (Leška), 17. Leška, 24. Galvas (Kašpařík), 38. Záhorovský (Galvas), 59. Okál (Kubiš).
Pardubice:
HC Lasselsberger Plzeň - HC Znojemští orli 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Šindel (Vampola), 24. Matějovský (Čakajík), 40. Šindel (Derner), 59. Důras (Divíšek) - 37. Tvrdík (Jareš), 39. Růžička (Dopita).
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Derner, Pulpán, V. Čech, Dobrovolný, Mazanec - Vampola, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Šaffer, Kubalík, Laš