"Chtěli jsme vyhrát," říká nová posila Hudáček

P a r d u b i c e - Plzeňský Lasselsberger bojoval v Pardubicích o prodloužení vítězné série. Přestože byli většinu zápasu aktivnější hosté, tři body na své konto si připisují Východočeši. Nová posila v brance modrobílých Vladimír Hudáček předvedl své kvality. Na spoluhráče, kteří ho někdy nechali čelit osamoceným pardubickým útočníkům, se nezlobil. “Když chcete dát gól, musíte někde nechat otevřená vrátka. Chtěli jsme vyhrát,“ prohlásil těsně po zápase.

Za HC Lasselsberger Plzeň se do střeleckých statistik zapsal jako jediný David Ludvík. “Myslím, že jsme Pardubicím byli vyrovnaným partnerem,“ hodnotil. Litoval hlavně neproměněné přesilové hry 5 na 3 z poloviny druhé třetiny. “Pak jsme dostali dva góly, z toho už se těžko zvedá.“ Přesto se Moelleru právě jeho zásluhou přiblížili na rozdíl jediné branky. “Mně to tam krásně nahrál Tomáš Divíšek a já jsem se to snažil dát nahoru, naštěstí to tam padlo.“. Výkon nové plzeňské opory Hudáčka považuje za výborný. "Chytal skvěle, dobře také rozehrával puky. Myslím, že pro nás bude velkou posilou," ukončil.

Nový hráč v modrobílém dresu Vladimír Hudáček, jenž proti vyhlášeným pardubickým střelcům nastoupil za nachlazenou jedničku Romana Málka, se o své roli v tomto střetnutí dozvěděl definitivně až na úterním rozbruslení. O stavu nemocného Málka nemá úplně konkrétní představy. "Vím, že má čtyřicítky horečky, ale jestli jde o angínu, to jsem se nedozvěděl." upřesnil. Utkání si poměrně užil. "Chytalo se mi docela dobře, byl to slušný zápas, šance na obou stranách. Bohužel s nešťastným koncem pro nás," pokračoval. Nemyslí si ale, že by ho v tom Plzeňští kolikrát nechali "vymáchat". "Dneska jsme hráli víc dopředu, chtěli jsme vyhrát. A tak, když chceš dát gól, musíš někde nechat otevřená vrátka," zastal se hráčů před sebou. Kdo nastoupí v brance proti Litvínovu již tento pátek, netuší. "To je ještě daleko, já nevím, co bude zítra," odtušil s úsměvem. Konečné rozhodnutí nechá na trenérech a také na tom, jaký bude zdravotní stav Romana Málka.

Dušan Andrašovský, explzeňský útočník, vstřelil ve vlastním oslabení důležitý gól a otevřel účet utkání. "Šel jsme v oslabení, Miro Hlinka mi to pěkně nahrál, nadvakrát jsme to tam dorazil," popsal pravděpodobně jeden ze zlomových okamžiků. Připustil, že Moeller byl trochu pod tlakem, když dvě předchozí domácí utkání prohrál. "Přistoupili jsme k tomuto zápasu zodpovědně. Již po poslední porážce jsme si to vyříkali v kabině a pomohlo to. Bylo to dobré," nešetřil chválou. I když je se již přiblížil konec základní části a už to bude skoro rok, co byl vyměněn z Plzně do Pardubic, zápasy proti Lasselsbergeru bere jinak. "Mám vždy smíšené pocity. Dneska se mi hrálo zatím nejlépe, nejméně jsem si připouštěl trému. Předtím jsem byl takový vyklepaný, dneska už to šlo," uzavřel sympatický útočník.