Potvrdí Plzeň vítěznou formu na Slavii?

P l z e ň - HC Lasselsberger vkročil do poháru Tipsport Hoceky Cup tím správným směrem. V úterý zdolal na domácím ledě HC Mountfield a ve čtvrtek vyjede na led slavistického Edenu, kde se střetne proti Slavii Praha. Největší posila Tomáš Vlasák, jenž odešel v loňské sezóně za bouřlivých okolností právě ze Slavie, k utkání nenastoupí. Nejúdernější první útok totiž dostal pro čtvrteční duel volno.

Vlasák rozhodl duel proti Českým Budějovicím, na Slavii však nenastoupí

Tomáš Vlasák stoprocentně potvrzuje označení největší letní posily západočeského celku. Za dva dosud odehrané duely nastřádal čtyři kanadské body za dvě gólové trefy a stejný počet asistencí. Úterní utkání proti Českým Budějovicím rozhodl brankou z trestného střílení v závěru zápasu. Do utkání proti „sešívaným“ však nenastoupí. “Naše lajna dostala volno. Plán je takový, že se budeme střídat, aby každý nehrál všechna přípravná střetnutí, bere to totiž hodně sil. Podívat se ale půjdu," uvedl Vlasák.

Slavia se začíná ubírat jiným směrem, už nehraje na jména

Slavistický trend v minulých letech, kdy klub zaměstnával největší hvězdy české extraligy, už neplatí. Z týmu postupně odešly drahé opory a slavistický klub se začal ubírat jiným směrem, za což může hlavně výrazné zeštíhlení klubového rozpočtu. Nyní chce dávat šanci mladým hráčům. Klub opustili v letní pauze zejména Graňák, Kadlec, Jass, ale nevětší ztrátou zřejmě je Vladimír Sobotka, který se bude prát o místo v sestavě Bostonu Bruins. Šanci v pražském klubu tedy dostanou mladíci Červenka, Doležal a Růžička ml. Slavia vstoupila do poháru prohrou proti znojemským Orlům 2:5. Záhy v přátelském utkání udolala Havlíčkův Brod 5:2 a v druhém pohárovém střetnutí porazila České Budějovice 3:2.

Sestavy z posledních utkáních:

Plzeň: Jarina - Čakajík, Dobrovolný, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov, Mazanec, Trojovský - Vlasák, Divíšek, Ludvík - Dvořák, Kracík, Matějovský - Fabuš, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš

Slavia: Svoboda - Sloboda, Žižka, Kolařík, Jebavý, Vašíček, Hlavačka, Drtina, Kolařík, Němeček - Hruška, Beránek, Vondrka - Malát, Micka, Rataj - Bednář, Červenka, Tomica - Sklenář, Růžička, Doležal