Plzeňáci míří do Znojma, k postupu potřebují získat minimálně bod

Situace v B skupině Tipsport Hockey Cupu je před středečním duelem mezi Plzní a Znojmem vcelku jasná. První pozici, která zajišťuje postup do semifinále, si drží českobudějovický HC Mountfield, jistotu však zatím nemá. Lasselsbergeru stačí proti orlům uhrát jediný bod a může se těšit na souboj s vítězem skupiny A. Semifinále se tak vzhledem k výskledkům ostatních duelů může proměnit v západočeské derby.
Utkání začíná ve znojemské Hostan Aréně v 17:30.

Vlasák opět vylepšil gólovou bilanci

Při prvním vzájemném měření sil mezi Plzní a Slavií Praha měl Tomáš Vlasák volno, a tak až v úterním utkání nastoupil proti svému bývalému týmu. Hned se výraznou měrou podílel na jeho porážce, dvěma brankami si opět vylepšil statistiky a jen dokázal, že Lasselsberger má první útok, na jehož střeleckou potenci se může spolehnout. Pozadu však nezůstaly ani další formace. Na křídle Kracíkovy pětky se vedle Matějovského objevil Důras a podle gólů obou křídel se improvizované útočné trojici souhra dařila. Matějovský se trefil v přípravě vůbec poprvé.

Znojemským působení v poháru nevyšlo podle představ

Vstup do přípravy vyšel orlům na jedničku. První tři utkání znamenala jen výhry. Před Znojmem se musela sklonit Skalice, Slavia a Olomouc. Právě pražský klub je však zatím jediným týmem, který Jihomoravané porazili v zápasech Tipsport Hockey Cupu. S Českými Budějovicemi totiž dvakrát prohráli a dokonce nevstřelili jediný gól a utkání v Plzni bylo další jasnou záležitostí. Proto má poslední soupeř Lasselsbergeru v základní skupině motivaci dokázat, že nepatří na chvost tabulky.

Sestavy z minulých utkání:

Plzeň: Halmoši (Málek) - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov, Mazanec, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Ludvík - Důras, Kracík, Matějovský - Fabuš, Šindel, Laš - Malý, Kocman, Šimán.

Znojmo: Trvaj – Bičánek, Kotaška, Tesařík, Mojžíš, Chmelíř, Jareš, Chvátal - Demel, Dopita, Erat, Plášek, Kucharczyk, Procházka, Meidl, Padělek, Čachotský, Růžička, Selingr, Svoboda, Beroun.