Popáté tváří v tvář českobudějovickému Mountfieldu

V rámci 28. kola si udělá HC Lasselsberger Plzeň zastávku v jihočeské metropoli. V Českých Budějovicích se postaví tamnímu Mountfieldu a bude se snažit odčinit neplodné vystoupení ve Vítkovicích a pokračovat v přerušené šňůře zápasů, ze kterých modrobílí brali body. Jihočeši v minulém kole sestřelili 3:0 doma Slavii. Na svém stadionu vůbec moc často neprohrávají. Plzeňští bojovníci tak mají možnost oslnit extraligové příznivce znovu.

Staří známí opět proti sobě

Družstva HC Mountfield České Budějovice a HC Lasselsberger Plzeň se snad už nemůžou ničím velkým překvapit. Vždyť v letošním roce na sebe narazí popáté, což při pohledu do kalendáře je tak trochu raritou. Vše má na svědomí znovu obnovený Tipsport Hockey Cup, který oba kluby proti sobě postavil v základní skupině. Celková bilance, když započteme i odehraná dvě utkání v rámci probíhajícího ročníku O2 extraligy, je neuvěřitelně vyrovnaná. V létě se radovali v základní hrací době vždy domácí a to platí i pro hlavní soutěž. Hned ve druhém kole totiž zdolali Jihočeši Plzeň za šedesát minut 3:1 a v odvetě se radovali modrobílí v poměru 4:2. Ze zmiňovaných skutečností je tedy jasně patrné, že platí 100% úspěšnost vždy domácího týmu. Dokáže to Lasselsberger prolomit?

Tým plný pracantů okupuje druhé místo

V tabulce střelců má HC Lasselsberger Plzeň „svého“ Michala Důrase, stejně jako mají třeba Pardubičtí Petra Sýkoru. Ale na budějovického Šimánka při prohlížení sedmnácti/šestnáctigólových střelců si musíme počkat. Společně s další trojicí (sparťanským Nedvědem, znojemským Dopitou a kladenským Kallou) okupuje pomyslné společné jedenácté místo za vstřelených jedenáct branek. V tabulce produktivity do sedmnácté příčky žádného Jihočecha nenajdeme. Přesto Mountfield již několikátou sezónu šlape na plný plyn, sbírá body z vlastního ledu, i z výjezdů na stadiony ostatních týmů a zaslouženě mu patří stříbrná průběžná pozice. Mohou se spolehnout na harcovníky typu brankářské jistoty Turka nebo stálic v poli. Parta kolem charismatického trenéra Jandače tak má skvělá doporučení pro nadcházející utkání s Plzní.

Budějovičtí „si potrpí“ na série

V prvním kole sice podlehli na horkém ledě Sazka Arény tamní Slavii na samostatné nájezdy, ale pak Jihočeši nastartovali motory a sbírali body jak na běžícím pásu. Jedenáct kol nenašli přemožitele, což ve vyrovnané soutěži něco znamená. Bodík dokázali uloupit pouze Bílí Tygři Liberec za prohru v prodloužení. Poté však přišlo šestizápasové strádání, které narušila jen výhra nad bezmocnými Pardubicemi. Od osmnáctého kola ale již kralují (s výjimkou sparťanského překvapení v podobě ukradených třech bodů z budějovického ledu), a tak modrobílé, kteří o svou sérii přišli na vítkovickém ledě, nečeká nic jednoduchého.

Výsledky z posledního kola:

HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Sailer (Vydarený), 34. L. Květoň, 39. Kůrka (Brabenec).
HC Mountfield České Budějovice: Turek - Sičák, Frolo, Toman, Gřegořek, F. Novák, Vydarený - Kůrka, V. Hübl, Veselý - M. Hudec, Brabenec, Mertl - Sailer, Šimánek, Hřebejk - L. Květoň, Vak, Kotrla.

HC Vítkovice - HC Lasselsberger Plzeň 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Jurečka (Burger), 11. Gulaši (R. Hubáček), 23. Ujčík (Heš), 47. Klímek (Ujčík), 52. Ujčík (Klímek), 56. Hruška.
HC Lasselsberger Plzeň: Jarina - Derner, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Martinec, Cartelli, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík.